SEGRE

POLÍTICA

Ana Pastor convida Quim Torra a anar al Congrés per defensar la seua postura política

Ho ha anunciat en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Forum

La presidenta del Congrés, Ana Pastor.

La presidenta del Congrés, Ana Pastor.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha convidat el president de la Generalitat, Quim Torra, a comparèixer al Congrés per "defensar els seus posicionaments polítics" perquè "on ha de parlar" és en les institucions i no només en altres llocs.

En un esmorzar informatiu de Nueva Economía Forum, Pastor ha animat a Torra a acudir a la Cambra Baixa no només per explicar la seua posició, sinó també per "escoltar" les de la resta dels grups polítics perquè "el diàleg és molt necessari", ha dit, per anar per un "camí millor".

Però ha advertit que al Congrés hi ha espai per als diferents plantejaments polítics sempre que siguin "dins de la llei" i "si no, canviem la llei", ha postil·lat, ja que ha admès que la Constitució pot canviar-se encara que s’ha decantat per defensar-la des de tots els partits polítics.

En el Parlament "sempre hi ha d’haver espai per a tots els plantejaments, i de fet n’hi ha", ha garantit la presidenta del Congrés, qui ha apel·lat que si es vol canviar la llei es faci un "exercici de responsabilitat" perquè l’actual sistema d’ha donat molts anys de llibertat i progrés.

Pel que respecta a la polèmica pels llaços grocs a Catalunya, Pastor ha dit que coincideix amb el Defensor del Poble que les administracions, cada una en l’àmbit de la seua competència, ha d’evitar que s’utilitzin els espais públics per col·locar símbols partidistes.

A més, espera que la Fiscalia actuï davant de tots els actes en els que hi ha hagut de violència i contra els qui hagin comès o puguin cometre en el futur qualsevol tipus de delicte d’odi.

I ha afegit que encara que els llaços grocs són símbols "el que fan és dividir" per la qual cosa no s’han d’utilitzar en les institucions.

tracking