SEGRE

POLÍTICA CESSAMENTS

Dimiteix la directora de Treball per aprovar el sindicat de prostitutes

El Govern estudia com anul·lar l’associació al més aviat possible

Concepción Pascual.

Concepción Pascual.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora general de Treball, Concepción Pascual Lizana, va presentar ahir la dimissió després d’assumir la responsabilitat d’haver firmat l’expedient que va donar el vistiplau al sindicat denominat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS).

El ministeri de Treball va informar en un comunicat que Concepción Pascual “ha assumit voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d’OTRAS, l’Organització de Treballadores Sexuals”, ja que es va portar a terme davant la direcció de la qual ella era la màxima responsable, ha precisat Treball.

D’altra banda i preguntat pels periodistes, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va assenyalar que Pascual “potser no va saber interpretar” la transcendència de donar el vistiplau a aquest sindicat, “perquè a l’administració no tothom té sensibilitat política ni se li exigeix”. El número 3 del partit va voler desvincular la ministra de Treball, Magdalena Valerio, de l’autorització del sindicat, i va assegurar que desconeixia l’expedient, com tants que no passen per les mans del titular del ram. El 4 d’agost passat, el BOE va publicar la constitució del sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) després que la Direcció General de Treball comprovés que reunia els requisits legals. Al conèixer la notícia, la ministra de Treball, Magdalena Valerio, va reconèixer que li havien “colat un gol per l’escaire”, que “desconeixia per complet” que el seu ministeri havia donat el vistiplau al sindicat, i que faria el possible per anul·lar-lo al més aviat possible.

L’Advocacia de l’Estat ja estudia com arreglar aquesta qüestió que, segons el parer del Govern, “no sembla difícil” tenint en compte que recorrerà a “la nul·litat de ple de dret per revocar” la decisió.

tracking