SEGRE

Torra insisteix que seguirà el seu "camí" si no hi ha pacte

Un moment de l'entrevista amb Catalunya Ràdio

Torra insisteix que seguirà el seu "camí" si no hi ha pacte i no preveu eleccionsGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha insistit aquest dimecres al president del Govern, Pedro Sánchez, de que seguirà el seu "camí" si no hi ha un pacte per convocar un referèndum d’autodeterminació, però ha precisat que no preveu que aquesta via impliqui convocar eleccions de forma anticipada. "No tinc cap intenció de convocar eleccions perquè crec que no és el moment i que no seria lògic que si acabo de dir que anem a iniciar un fòrum cívic social i constituent, l’acabéssim de cop amb unes eleccions", ha apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, ha confiat que podrà arribar a un acord amb la CUP, a qui ha enaltit com el seu "soci preferent", i amb els 'comuns’ per tirar endavant els comptes de la Generalitat per al proper any: "Els pressupostos els guanyarem", ha recalcat.

L’altre gran pacte al qual vol arribar Torra en els propers mesos és el que li ha de permetre la celebració d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. "L’única manera de bescanviar la declaració d’independència és un referèndum d’autodeterminació. I si no, continuarem fent el nostre camí", ha afirmat. Per assolir un acord, el president català ha citat Sánchez a "desbordar els marcs" amb els que s’han regit fins ara tant la Generalitat com l’Estat. "Tenim l’obligació del diàleg. La bandera del diàleg i de la negociació és nostra. Estarem sempre buscant una solució. Però tenim un mandat", ha insistit.

Torra ha defensat que a Catalunya hi ha tres grans consensos que aglutinen el 80 % de la població i que, al seu entendre, mereixen resposta: la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, el final de la repressió i el republicanisme.

El president català va perfilar ahir l’estratègia de la Generalitat en una conferència amb què inaugurava el curs polític, si bé ha assenyalat que l’esdevenir dels propers mesos estarà marcat pel judici als líders sobiranistes presos. "Les sentències són un moment per a mi, sóc el president de la Generalitat i no puc acceptar una sentència que no sigui absolutòria", ha recalcat.

Per aquesta raó, ha cridat a la mobilització "permanent" fins que se celebri el judici, i ha agregat: "L’important és que ens centrem a denunciar aquesta farsa, aquesta causa general contra l’independentisme. Tot Europa està veient l’anomalia i la regressió de drets, que no només afecta els polítics."

tracking