SEGRE

Puigdemont i el seu Govern criden a mobilitzar-se en la Diada per al "llarg camí"

Difonen una carta a les xarxes socials

Carta de Puigdemont i el seu Govern

Carta de Puigdemont i el seu Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els consellers que van ser membres del seu Govern han fet aquest dijous una crida a la sobirania a mobilitzar-se massivament en la pròxima Diada, sense caure en "provocacions", per avançar al "llarg camí" cap a una "república" catalana. Puigdemont ha firmat amb els consellers que van ser destituïts el passat 27 d’octubre, en aplicació de l’article 155 de la Constitució, un comunicat conjunt amb motiu de la Diada en el que asseguren que a Catalunya l’1-O va començar "una nova era". "Aquell dia decidim mirar al futur. Hem emprès un camí que sabem llarg i complex cap a una república de persones lliures. El camí del nostre futur", assenyala el comunicat del Govern de l’anterior legislatura.

El comunicat, firmat per Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Joaquim Forn, Josep Rull, Lluís Puig, Carles Mundó, Dolors Bassa i Meritxell Serret, planteja que aquesta Diada se celebrarà en unes circumstàncies "excepcionals", per la qual cosa que "és més important que mai que es repeteixin tots els èxits de les Diadas anteriors".

"Una gran participació, un esperit de concòrdia i transversalitat i un insubornable compromís amb la no-violència. Coneixem prou bé l’estratègia de la provocació que impulsen els que en tot aquest temps han actuat per dissoldre l’esperit cívic i pacífic del poble català", adverteixen.

Segons els membres del govern anterior, "ho han intentat a través d’alguns dels aparells de l’Estat, a través d’un poderós suport de propaganda, a través de poderosos suports econòmics, i ara ho intenten estimulant confrontacions que busquen alterar la convivència". "Caure en aquestes provocacions és el que persegueixen els adversaris de la democràcia, que volen treure’ns la paraula i imposar la força. No ens desviem ni un mil·límetre d’una actitud que tot Europa ha pogut veure i respectar", insisteixen els signants, que es defineixen com a "membres del govern de Catalunya injustament destituïts pel 155".

De cara a aquesta Diada, criden a "reforçar els valors de la república" i a reivindicar-los "amb més força que mai", demostrant que, "malgrat les dificultats, el dolor i les incerteses, res no ens pot robar l’esperança ni el coratge".

Després de subratllar l’"enorme importància que té per al futur" de Catalunya el "compromís, la solidaritat i la mobilització" ciutadana, expressen des de "la presó o exili" el seu agraïment a les mostres de suport rebudes. I criden, a més, a "reforçar aquest compromís amb una cadena d’accions de solidaritat", perquè "des dels murs de les presons i des de la distància de l’exili" el suport rebut els ajuda a "mantenir intactes" els seus compromisos.

EL COMUNICAT:

tracking