SEGRE

PANORAMA

El jutge arxiva la denúncia a catorze identificats per treure llaços

Bloquejades les demandes de treballadors públics cessats per l’article 155

Carles Puigdemont i el conseller Jordi Puigneró, ahir en roda de premsa a Brussel·les.

Carles Puigdemont i el conseller Jordi Puigneró, ahir en roda de premsa a Brussel·les.TWITTER CARLES PUIGDEMONT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 1 de Falset (Tarragona) ha arxivat la denúncia dels Mossos d’Esquadra contra catorze persones identificades a Móra d’Ebre per treure llaços grocs de nit i amb el rostre tapat. Segons la interlocutòria que ha fet públic el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els catorze identificats a la matinada del 17 d’agost passat no han comès els delictes de danys al mobiliari urbà i furt, com plantejava la policia catalana.

Els Mossos van confiscar als identificats plànols i instruccions, recorda el jutge, però “resulta evident la total absència de l’ànim de lucre en relació amb el delicte de furt que se’ls ha imputat”.

D’altra banda, treballadors cessats fa onze mesos (242 dels quals bona part eren alts càrrecs o personal de confiança) denuncien que no poden reclamar indemnitzacions. En una compareixença des de Brussel·les, on afectats es van reunir amb Carles Puigdemont, van dir que, encara que estarien en el termini, quan han demanat els expedients del seu cessament al Govern espanyol, no els han entregat els documents sobre el perquè i com havien de fer-se el seu cessament, i sense expedient no poden reclamar al Tribunal Suprem.

Millores per als agents traslladats a CatalunyaLa direcció general de la Policia Nacional va decidir ahir reorganitzar en habitacions amb tres agents com a màxim els 80 antiavalots que havien estat allotjats en un primer moment en lliteres dins de la caserna militar del Bruc (Barcelona). Els policies van rebutjar l’oferiment de ser traslladats a hotels. El sindicat UFP va denunciar dijous al seu compte de Twitter que els policies havien estat “amuntegats”. Les esmentades fonts asseguren que s’ha seguit un pla mitjançant el qual els policies compartirien un mateix espai abans que se’ls habilités habitacions per a cada tres funcionaris. “Vergonyosa situació d’amuntegament a què Interior sotmet els nostres companys de l’UIP desplaçats a Catalunya per la Diada”, assenyalava UFP en una sèrie de tuits en els quals mostrava imatges de les lliteres per a agents de Saragossa i la Corunya.

tracking