SEGRE

PANORAMA

Rivera, contra TV3 i els Mossos

El líder de Ciutadans titlla d’“aparell de propaganda” la televisió pública i de “policia política” els agents catalans || El Govern l’acusa de ser “poc demòcrata” i buscar la “confrontació”

Rivera, contra TV3 i els Mossos

Rivera, contra TV3 i els MossosÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, no va desaprofitar ahir l’ocasió de parlar a través dels micròfons de TV3 per carregar contra la televisió pública catalana, que va qualificar d’“aparell de propaganda”. En una tensa entrevista al programa matinal de la cadena, Rivera va acusar els treballadors del mitjà de “mentir”. “No tinc temps per dir totes les mentides que ha dit TV3 en públic”, va assegurar, alhora que va denunciar que alguns presentadors “insultin la líder de l’oposició, Inés Arrimadas, per ser d’origen andalús”. Igualment, es va queixar que la periodista Lídia Heredia no li preguntés sobre el ple del Parlament del 6 i 7 de setembre de l’any passat, que va aprovar les lleis de desconnexió i que el número 1 del partit taronja va titllar de “cop d’Estat”. “Vol vostè fer les preguntes?”, li va respondre la periodista, alhora que es va preguntar si Rivera veia diàriament el programa per poder opinar sobre el seu contingut. “Jo vull que TV3 torni a ser de tots els catalans” perquè “la paguem tots”, va insistir el líder taronja. Igualment, Rivera va lamentar que la Generalitat hagi convertit els Mossos d’Esquadra, va dir, en una “policia política” i va admetre que no pot respondre pels “violents” que acudeixen a les concentracions que organitza o en què participa la seua formació.

La reacció del Govern a aquestes manifestacions no es va fer esperar. En aquest sentit, el vicepresident, Pere Aragonès, de visita al Castell de Concabella, va acusar el líder de Cs d’“insultar” els professionals de TV3 i d’encoratjar l’“estratègia de la confrontació”, en sintonia amb el president, Quim Torra. En la mateixa línia, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va afirmar que “s’ha de ser molt poc demòcrata per dir que des d’un govern escollit democràticament no es pot fer política”, en relació amb les acusacions cap a la policia catalana. També el responsable d’Acció Exterior, Ernest Maragall, va indicar que “de vegades sembla que Ciutadans sigui el partit de Llarena” perquè “va en contra de tot”. Per la seua part, Carles Puigdemont va reflexionar que “és comprensible que aquells que tenen com a model de veritat i rigor la premsa espanyola diguin que TV3 menteix”. Aquest missatge, que el líder de JxCat va llançar a Twitter, va ser respost pel mateix Rivera, que li va exigir presentar-se “immediatament als jutjats per respondre del seu processament”. També des de les files de JxCat, el seu portaveu Eduard Pujol va qualificar el president del partit taronja de ser un “milhomes” i li va exigir que “aprengui a respectar una televisió pública plural”. En la mateixa línia, la lleidatana Montserrat Fornells, diputada d’ERC, va insistir que Cs busca la “confrontació a base de mentides i de menysprear el treball”, alhora que va animar la periodista Lídia Heredia. Elisenda Alamany, de CatComú, també va retreure a Rivera que practiqui una “política de taverna”.

Cs reitera que l’“ocupació” de les institucions amb llaços “no ajuda a conviure”

Tant el Consell Professional com el Comitè d’Empresa de la cadena van emetre ahir sengles comunicats en els quals van defensar el treball dels professionals de l’ens i van reclamar “responsabilitat, rigor i respecte” a Rivera. La vicepresidenta de la corporació, Núria Llorach, va dir que les paraules del líder taronja van ser “una falta de respecte”. El Canal 3/24 va il·lustrar el fons de l’entradeta de la notícia sobre la picabaralla amb un cartell en defensa de la llibertat d’expressió.

Per la seua part, el líder del PP català, Xavier García-Albiol, va criticar els acords de la Junta de Seguretat i va lamentar que l’Estat s’“agenolli” davant del Govern per seguir a la Moncloa.

tracking