SEGRE

ANC: "Declarar la independència si no la pots sostenir és un error"

Elisenda Paluzie

ANC: "Declarar la independència si no la pots sostenir és un error"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha assegurat avui que declarar la independència, com es va fer el 27 d’octubre de l’any passat, si no es pot sostenir "és un error". "El Parlament hauria de plantejar-se la declaració d’independència si està preparat per sostenir-la. Si és per fer-ho com el 27 d’octubre, no. Declarar-la si no la pots sostenir és un error", ha afirmat en declaracions RAC 1.

La presidenta de l’ANC, l’entitat que avui convoca la manifestació amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, subratlla que "Catalunya no és una república, és evident", encara que també adverteix que el passat 1 d’octubre els independentistes van demostrar que "un govern determinat i una mobilització popular enorme és capaç de fer un acte que venç aquest Estat autoritari que intenta reprimir el dret a l’autodeterminació".

Paluzie ha explicat que l’ANC rebutja els "lideratges personalistes" i ha recordat que "la mateixa persona que -fa un any- feia un tuit parlant de '155 monedes de plata' i pressionava per declarar la independència, ara diu una altra cosa", en al·lusió al diputat d’ERC en el Congreso Gabriel Rufián.

El diputat republicà ha explicat en diverses ocasions que amb aquell tuit, que va publicar el 26 d’octubre de 2017, quan va transcendir que Carles Puigdemont anava a convocar eleccions per evitar l’activació de l’article 155 de la Constitució, es referia "a l’oferta de l’Estat PP-PSOE i Ciutadans" i en "cap cas" a l’expresident català. Amb relació a la manifestació convocada per l’ANC aquesta tarda a l’avinguda Diagonal de Barcelona, Paluzie assegura que "tots els trams" previstos per l’organització "estan plens". Ha assegurat que hi ha 460.000 persones inscrites, davant les 450.000 de l’any passat, i han contractat 1.500 autobusos per a persones que es desplacen a Barcelona procedents d’altres localitats catalanes. Si la manifestació és un èxit, significarà, segons la seua opinió, "una demostració de força i interpel·larà al món, a l’Estat i als nostres polítics i Govern", als quals demanen "que es tornin a posar d’acord per aconseguir l’objectiu polític de la república catalana".

tracking