SEGRE

El Constitucional admet el recurs de Forcadell contra Llarena per rebutjar la seua recusació

Carme Forcadell

El Constitucional admet el recurs de Forcadell contra Llarena per rebutjar la seua recusacióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat admetre a tràmit el recurs d’empara presentada per l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell contra la decisió del jutge del Supremo Pablo Llarena de rebutjar de ple l’incident de recusació que ella havia presentat.

Forcadell va recórrer al Constitucional en entendre que s’ha vulnerat el seu dret a la tutela judicial efectiva, a un procés amb totes les garanties, a la defensa i a un jutge imparcial.

La dirigent independentista havia intentat recusar Llarena per la seua falta d’imparcialitat objectiva en manifestar que té un posicionament respecte de la causa que respon a les seues prèvies concepcions polítiques i personals. Argumentava que apreciava imparcialitat quan el jutge, en concedir la condició de testimoni protegit a la secretària judicial involucrada en l’incident de la Consellería d’Economia del passat 20 de setembre, va justificar que la seua pròpia experiència personal passava per haver patit la divulgació pública dels senyals del seu domicili principal, així com la difusió de la seua imatge. Però Llarena va respondre rebutjant de ple la recusació en considerar-la "extemporània", per arribar més de sis mesos després d’iniciar-se la investigació, i en "manifest frau processal".

Ara, en una providència, el Tribunal Constitucional exposa que el recurs "planteja un problema o afecta a una faceta d’un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d’aquest tribunal", de manera que el recurs "pot donar ocasió al tribunal per aclarir o canviar la seua doctrina com a conseqüència d’un procés de reflexió interna".

En admetre el recurs, el Constitucional requereix a la Sala Penal del Suprem perquè en un termini que no excedeixi de 10 dies remeti les les actuacions corresponents. Així mateix, se situa els qui haguessin estat part en el recurs d’empara perquè, també en un termini de 10 dies, puguin comparèixer.

tracking