SEGRE

ESPANYA DIMISSIONS

Montón dimiteix, 'víctima' del seu màster hores després de rebre el suport de Sánchez

Les últimes revelacions indiquen que va copiar d’internet bona part del seu treball final || És el segon ministre que deixa el Govern per escàndols en poc més de cent dies de mandat

Carmen Montón es presenta davant de la premsa ahir per anunciar la dimissió del càrrec.

Carmen Montón es presenta davant de la premsa ahir per anunciar la dimissió del càrrec.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les irregularitats en el seu màster han costat el càrrec a Carmen Montón, que ahir a la nit va acabar dimitint després de més de 36 hores defensant per tots els mitjans la seua innocència. De nou ha estat un màster de la Universitat Rei Joan Carles, en aquest cas el titulat Estudis Interdisciplinaris de Gènere, l’origen de la polèmica, igual com va passar amb els populars Pablo Casado i Cristina Cifuentes. Ella és la segona ministra que dimiteix en els 103 dies de mandat de Pedro Sánchez, després de Màxim Huerta, que va haver de deixar la cartera de Cultura i Esports al saber-se els seus problemes amb el fisc.

En la compareixença davant la premsa sense preguntes, Montón va voler repassar el balanç de la seua actuació al ministeri i les dificultats que havia afrontat per aconseguir treure’s el màster, com per exemple compaginar la seua activitat política amb la maternitat i els estudis. La seua intenció, segons va afegir, va ser titular-se per poder portar a terme una activitat política molt més reforçada. A més, va agrair al president Pedro Sánchez haver-la elegit membre del seu equip de govern. Montón es va exculpar de totes les acusacions dient que “sempre he estat transparent i honesta, m’he posat a disposició dels mitjans de comunicació” i va assegurar que “l’he defensat i ho continuo defensant”. D’altra banda, dilluns va ser rotunda a dir que “no tots som iguals”, per defensar la seua innocència i desmarcar-se d’altres casos.

Poc abans de la dimissió, eldiario.es va publicar noves suposades irregularitats per part de Montón. En concret citava que dinou pàgines de les més de cinquanta del seu treball final de màster contenen paràgrafs copiats de Viquipèdia, l’enciclopèdia gratuïta d’internet. S’afegien a les de les convalidacions i canvis de notes.

Al llarg de la jornada d’ahir, Sánchez, el ministre José Luis Ábalos i la portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, havien sortit en defensa de Montón al·ludint el “gran treball” que estava fent i descartant que fos cessada. Tanmateix, des del PSOE admetien en privat el consens que hi havia en el partit sobre la necessitat de la dimissió de Carmen Montón, per no danyar la imatge de l’Executiu ni de la formació. La ja exministra, tanmateix, s’hi resistia i, al matí en una entrevista a Radio SER, havia defensat que veia “injust dimitir per una cosa que no he fet”, desmarcant-se de tota irregularitat.

María Luisa Carcedo, al davant del ministeri de Sanitat L’asturiana María Luisa Carcedo serà la nova ministra de Sanitat del Govern espanyol, en substitució de la ja dimitida Carmen Montón, que va abandonar el seu càrrec “perquè la polèmica amb el màster no interfereixi en el govern de Pedro Sánchez”. Pedro Sánchez ha hagut d’elegir dos nous titulars en els 103 dies de mandat. L’adéu de Carmén Montón es donava per fet ahir en les tertúlies polítiques i l’anècdota la va protagonitzar la ministra d’Economia, que ja al matí parlava en passat de la seua companya.

tracking