SEGRE

POLÍTICA POLÈMIQUES

Els títols caldegen el Congrés

Ciutadans sembra dubtes sobre la tesi de Pedro Sánchez || Després de la dimissió de la ministra de Sanitat, creix la pressió sobre Casado pel seu màster

Pedro Sánchez al costat de la vicepresidenta, Carmen Calvo, ahir al Congrés dels Diputats.

Pedro Sánchez al costat de la vicepresidenta, Carmen Calvo, ahir al Congrés dels Diputats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder dels populars, Pablo Casado, van ser ahir els protagonistes per les suposades irregularitats dels seus títols i treballs universitaris.

El líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, va sembrar ahir dubtes sobre la tesi de doctorat de Pedro Sánchez, la quql cosa va avivar la polèmica ja generada per la recent dimissió de l’exministra de Sanitat, Carmen Montón. Com a resposta, el líder del PSOE el va convidar a consultar el treball a la xarxa, però va acabar confirmant-se que això no era possible. Només es pot consultar la tesi si es va presencialment a la biblioteca de la universitat madrilenya Camilo José Cela, en la qual ja hi ha llista d’espera per fer-ho. Sánchez va obtenir la categoria cum laude amb la tesi, dirigida per María Isabel Cepeda, docent de la ja polèmica Universitat Rei Joan Carles (URJC). El document compta amb 342 pàgines i 424 cites en una bibliografia amb més de 150 referències. Al tercer capítol, dedicat a les comunitats autònomes, Sánchez al·ludeix a les ambaixades de la Generalitat de Catalunya i als “sempre polèmics” viatges oficials a l’estranger dels presidents autonòmics.

Rivera també va ser objecte de polèmica al Congrés, ja que la intenció era que en el seu torn de paraula preguntés a Sánchez sobre la problemàtica catalana i no sobre la seua tesi i la dimissió de l’extitular de Sanitat, que és el que va acabar fent. Per aquest motiu, la presidenta de la Cambra Alta, Ana Pastor, va ser també criticada per “no saber mediar en el debat entre els dos polítics”.

Casado i el seu ja conegut màster en Dret Autonòmic, cursat a la URJC, van estar en el punt de mira després que el PSOE sol·licités la seua dimissió. En concret, la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, va afirmar que “el que va fer Montón ahir és indicar-li el camí” a Casado. El líder del Partit Popular va assegurar que estava “tranquil” ja que el seu màster i el de Montón “no tenen res a veure”, i va afegir que “no es planteja ensenyar els seus treballs”. Així mateix, va intentar relaxar l’ambient i va opinar que “desviar el focus” a la tesi de Sánchez només impedia “centrar-se en la gestió” dels socialistes en el Govern espanyol i a “parlar d’assumptes relacionats amb l’independentisme català”.

La Cadena SER, a més, va publicar ahir uns arxius d’audio on alguns dels companys amb “privilegis” del màster de Casado expliquen davant del jutge les condicions en les quals van cursar el títol. Val a recordar que suposadament el líder del Partit Popular va obtenir el seu títol sense assistir a classe. Una teoria reforçada per altres companys del polític que van assegurar no haver fet cap treball ni haver assistit a classe, afirmant que “el mateix director de l’Institut de Dret Públic [centre en el qual van cursar el títol] va dir que no era necessari anar a classe”.

Podem sol·licita una comissió d’investigació sobre els màsters Podem sol·licitarà avui al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació sobre la Universitat Rei Joan Carles i les suposades irregularitats dels màsters. El Govern espanyol, per la seua banda, va anunciar ahir que estudia disminuir la reducció de l’“excessiu” nombre d’aforats, i va destacar que si aquest privilegi només es tingués durant el mandat, Casado estaria imputat.

tracking