SEGRE

ITÀLIA TRAGÈDIA

Gènova homenatja les víctimes del pont un mes després del desastre

El Govern exigeix que es faci justícia

Familiars de les víctimes porten flors durant l’homenatge a Gènova.

Familiars de les víctimes porten flors durant l’homenatge a Gènova.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gènova va retre ahir homenatge a les quaranta-tres víctimes mortals de l’ensorrament del pont Morandi, que va tenir lloc fa un mes, mentre centenars de desplaçats i altres afectats pels danys proven de refer les seues vides. “La ciutat de Gènova va ser colpejada per una tragèdia inacceptable. La reconstrucció és un deure. És necessari fer que torni la normalitat i l’esperança”, va afirmar en aquest sentit el president del país, Sergio Mattarella, poc abans que es guardés un minut de silenci per les víctimes mortals. Exactament a les 11.36 hores, moment en el qual part de l’estructura del viaducte es va desplomar i va fer caure al buit molts vehicles que transitaven per l’autopista, nombrosos ciutadans es van congregar a la zona del desastre per fer-los un homenatge silenciós, i les botigues i negocis van tancar les portes en senyal de respecte. “Gènova no està esperant bones intencions i garanties, sinó decisions i actuacions concretes”, va continuar el cap de l’Estat.

El primer ministre, Giuseppe Conte, es va desplaçar a aquesta ciutat del nord d’Itàlia per reunir-se amb l’alcalde, Marco Bucci, i el president de la regió de Ligúria, a la qual pertany Gènova, Giovanni Toti, per explicar-los les mesures que prendrà el Govern i per retre un just homenatge a les víctimes i els familiars.

L’executiu va aprovar un decret que planteja diferents ajuts per als afectats i familiars

L’executiu italià va aprovar un decret “urgent” el dia abans de l’acte per ajudar els més de 400 desallotjats i afrontar els danys causats per l’ensorrament. El decret preveu, entre altres mesures, ajuts als afectats per a la reconstrucció d’habitatges i negocis, avantatges fiscals, suport a les petites empreses, al transport públic local i a l’activitat del port.

tracking