SEGRE

POLÍTICA VENEÇUELA

L’OEA, per una intervenció militar a Veneçuela

Almagro demana a la comunitat internacional un esforç davant de la crisi || L’ONU xifra en 2,3 milions els desplaçats

Luis Almagro (e) i el ministre colombià, Carlos Holmes Trujillo.

Luis Almagro (e) i el ministre colombià, Carlos Holmes Trujillo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització d’Estats Americans (OEA) va demanar ahir a la comunitat internacional un esforç especial per aconseguir “recursos addicionals” que permetin enfrontar la crisi de Veneçuela, per a la qual no va descartar cap opció, fins i tot la intervenció militar. Així ho va afirmar el secretari general d’aquesta institució, Luis Almagro, en una roda de premsa que va fer al costat del director executiu per a les Amèriques de Human Rights Watch, José Miguel Vivanco, i el canceller colombià, Carlos Holmes Trujillo, amb qui va recórrer la ciutat fronterera de Cúcuta. “Cridem la comunitat internacional a fer especials esforços per aconseguir recursos addicionals que signifiquin una aportació financera a aquest procés. La comunitat internacional és responsable i no pot permetre una dictadura a Veneçuela, una dictadura que afecta l’estabilitat de tota la regió”, va assenyala. De la mateixa manera, va explicar que no es pot descartar una intervenció militar contra Maduro per acabar amb el sofriment de la població, ja que segons estimacions de l’Organització de les Nacions Unides, uns 2,3 milions de veneçolans s’han vist obligats a abandonar el país.

Durant el segon dia de la visita oficial a la Xina, Maduro va voler ser present al fòrum de negocis Xina-Veneçuela celebrat a la seu del Consell Xinès, en el qual van participar 124 empreses xineses i quaranta-nou de veneçolanes.

“Hem firmat acords al Palau del Poble Xinès que obren pas a noves associacions estratègiques entre els dos països. La Xina i Veneçuela fan història en l’establiment de sinceres relacions que persegueixen el benefici mutu dels nostres pobles”, va apuntar el mandatari.

Nicolás Maduro continua tancant acords “històrics” amb la Xina? El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va participar ahir en un fòrum de negocis a Pequín, en el qual prop de dos centenars d’empreses van buscar establir vincles comercials entre aquestes dos nacions.

tracking