SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIÓ

Una May acorralada reclama a Europa que desbloquegi el Brexit

Assegura que no acceptarà mai una frontera entre Irlanda del Nord i el Regne Unit

La primera ministra britànica, Theresa May.

La primera ministra britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va demanar ahir “respecte” envers el Regne Unit als líders de la Unió Europea i els va instar a presentar noves propostes que desencallin les negociacions sobre el Brexit. Després que els Vint-i-set socis comunitaris restants rebutgessin a Salzburg el pla presentat pel Govern britànic i de les pressions des del seu propi partit, May va dir en un discurs televisat des de Downing Street que el diàleg amb Brussel·les travessa un “impàs”.

“He tractat la Unió Europea amb tot el respecte i el Regne Unit espera el mateix. En depèn la bona relació al final d’aquest procés”, va assenyalar la primera ministra conservadora. “En aquesta etapa avançada de les negociacions no és acceptable simplement rebutjar les propostes de l’altre bàndol sense donar una explicació detallada ni presentar contrapropostes”, va lamentar. May va insistir que prefereix abandonar la Unió Europea sense un acord el pròxim dia 29 de març per fer-ho amb un “mal acord” per al seu país, i va recalcar que la seua principal línia roja és mantenir la integritat del Regne Unit. La mandatària conservadora va recalcar que no acceptarà cap proposta que inclogui establir “qualsevol forma de controls duaners” entre Irlanda del Nord i la resta del Regne Unit.

Londres assegura que prefereix no tenir un acord a assolir un mal pacte per al Regne Unit

La UE va posar sobre la taula un mecanisme d’emergència que deixaria la regió britànica dins de la unió duanera comunitària, malgrat que Anglaterra, Escòcia i Gal·les serien fora, per assegurar que no s’aixeca una frontera dura entre Irlanda del Nord i la República d’Irlanda, una solució que May rebutja.

“És una cosa que mai acceptaré i crec que cap primer ministre britànic no ho acceptaria mai. Si la Unió Europea creu que ho faré, cometen un error fonamental”, va assenyalar en aquest sentit la cap de Govern britànica. A més del problema nord-irlandès, Theresa May va admetre que Londres i Brussel·les es mantenen encara en posicions “molt separades” pel que fa a les bases sobre la seua futura relació comercial després del Brexit.

tracking