SEGRE

Torra demana celebrar l'1-O com un "dia de victòria"

La Generalitat activarà abans del 15-O un fòrum de debat sobre "Constitució" catalana

El president de la Generalitat, Quim Torra, abans de la compareixença.

Torra demana de celebrar l'1-O com un "dia de victòria" i sense "mirada nostàlgica"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet aquest dimarts una crida als catalans a commemorar l’1 d’octubre com un "dia de victòria", sense una "mirada nostàlgica o sentimental, ni tan sols no indignada" per "les porres i les càrregues" policials per evitar la celebració d’un referèndum a Catalunya.

En la presentació del Pla de Govern per a aquesta legislatura, Torra ha destacat que l’1-O de l’any passat "els catalans es van enfrontar pacíficament i democràticament a l’Estat espanyol per exercir el seu dret a l’autodeterminació", pel que ha de commemorar-se com una "Diada reivindicativa". Torra ha fet una "apel·lació al poble de Catalunya" a la "mobilització davant dels mesos que vénen per davant", amb la perspectiva del judici als dirigents independentistes per l’1-O.

Fòrum de debat sobre "Constitució" catalana

D’altra banda, el president de la Generalitat ha anunciat que abans del 15 d’octubre espera que estigui ja en funcionament el grup impulsor d’un "Fòrum Cívic, Social i Constituent", que s’encarregarà de pilotar un debat ciutadà sobre els continguts d’una eventual "Constitució de Catalunya".

Torra ha explicat que aquest fòrum tindrà "delegacions a totes les vegueries" de Catalunya i servirà per traçar les "bases del que ha de ser la Constitució de Catalunya", una vegada la "fase de restitució" de les institucions catalanes està ja "pràcticament acabada", si bé encara "falta una peça essencialíssima", com és la "restitució" de Carles Puigdemont com a president català.

tracking