SEGRE

TRAGÈDIA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina les seues dos filles de tres i sis anys a ganivetades a Castelló i se suïcida

Estava divorciat de la seua dona des de feia un any i no hi havia bona relació entre els dos || Una dona mor a mans de la seua exparella a Maracena i una altra apareix degollada a Bilbao

Concentració d’ahir a la plaça Major de Castelló en repulsa dels dos menors assassinats.

Concentració d’ahir a la plaça Major de Castelló en repulsa dels dos menors assassinats.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de 48 anys presumptament va matar ahir les seues dos filles de tres i de sis anys a Castelló i després es va suïcidar llançant-se per la finestra de l’habitatge, situada al carrer Río Adra, segons van informar fonts de la policia. El pare de les menors suposadament va acabar amb la vida de les nenes a ganivetades, segons va explicar als mitjans la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, amb la informació facilitada per la Policia Local.

La policia va rebre un avís en el qual s’informava que una persona s’havia precipitat a la via pública des d’un habitatge al carrer Río Adra. A l’arribar al lloc dels fets, la patrulla va confirmar que l’home havia mort.

La dona assassinada a Macarena va trucar ella mateixa al 112 després que l’exparella l’ataqués

Quan es van personar els agents a l’habitatge, després de realitzar les gestions per determinar amb qui vivia l’home, van trobar el cos de dos menors, de tres i sis anys, mortes per causa violenta. Un conegut tant del pare com de la mare va assegurar als mitjans de comunicació que aquest estava separat de la dona des de feia un any i que la relació entre els dos no era bona.

Els serveis sanitaris desplaçats van haver de traslladar la mare i l’avi dels nens morts a un centre hospitalari per rebre atenció psicològica. Desenes de ciutadans es van concentrar ahir, al costat d’autoritats i representants de diversos grups polítics, davant de la porta de l’ajuntament de Castelló, on van fer tres minuts de silenci per rebutjar la mort de les dos menors. El consistori va decretar dos dies de dol oficial pel doble crim.

D’altra banda, una dona de 39 anys va morir ahir a Maracena (Granada) a mans suposadament de la seua exparella, que ja va ser detingut i amb el qual tenia un fill en comú, segons va informar la Guàrdia Civil.

El crim es va produir al voltant de les 10.20 hores a l’habitatge, on segons les primeres informacions la dona va ser apunyalada. Fins al domicili es van desplaçar els agents després de la trucada que ella va realitzar al 112 i allà mateix van trobar la seua exparella, de 49 anys, que va ser detingut per la presumpta autoria en el crim.

Des de la Guàrdia Civil van precisar que no hi havia denúncies prèvies per violència de gènere i a l’ajuntament de Maracena van informar que no era usuària del Centre de la Dona ni havia sol·licitat recursos per suposada violència de gènere. L’ajuntament de Maracena va decretar tres dies de dol oficial per la mort de la víctima

D’altra banda el cadàver d’una dona degollada d’origen africà de vint-i-cinc anys i amb dos filles petites va aparèixer ahir al seu domicili a la ciutat de Bilbao.

L’Ertzaintza, que va assumir la investigació sobre les circumstàncies en les quals es va produir la mort de la dona, va explicar que tot apunta que es tracta d’un nou cas de violència de gènere.

Finalment i després d’estar desaparegut durant diverses hores la policia autonòmica basca va detenir a la localitat guipuscoana de Mutriku la parella de la víctima i suposat assassí, que passarà a disposició judicial en les pròximes hores.

Almenys divuit nens han mort a Espanya per causes violentes Almenys divuit nens han mort a Espanya per causes violentes, un d’ells per violència de gènere cap a la seua mare, al qual podrien unir-se quatre casos més que hi ha en investigació: dos germans de La Orotava (Tenerife) i dos més a Castelló, assassinats tots a mans dels seus pares, les últimes ahir mateix. Així ho va indicar l’ONG Save The Children, que va alertar, després del succés violent d’ahir a Castelló, que en els cinc últims anys s’han comptabilitzat 25 crims de nens i nenes en casos de violència masclista. L’any 2017 va ser el més mortal fins a la data, amb vuit morts. El 2013 hi va haver sis morts, el 2014 n’hi va haver quatre, el 2015 van ser cinc i el 2016, un.

tracking