SEGRE

POLÍTICA NEGOCIACIÓ

Els laboristes no tanquen la porta a una segona consulta del Brexit

Encara que prioritzen forçar un avenç electoral al Regne Unit

Reunió a Brussel·les - Fruits de Ponent es va reunir ahir amb representants de la Comissió Europea per tractar les possibles conseqüències del Brexit al sector fructícola. També es va reunir amb la delegada del Govern a la UE, Meritxell Serr ...

Reunió a Brussel·les - Fruits de Ponent es va reunir ahir amb representants de la Comissió Europea per tractar les possibles conseqüències del Brexit al sector fructícola. També es va reunir amb la delegada del Govern a la UE, Meritxell Serr ...GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder dels laboristes britànics, Jeremy Corbyn, va advertir ahir que la seua formació s’oposarà a qualsevol acord de Brexit que es fonamenti en les propostes de la primera ministra, Theresa May. En aquest sentit, va instar la premier a “deixar pas” a un govern d’esquerres per negociar amb Europa la sortida del Regne Unit del club comunitari, si no és capaç d’arribar a un bon acord amb els Vint-i-set. “Seria un desastre nacional” un Brexit sense enteniment amb Brussel·les, va alertar Corbyn.

Així les coses, els laboristes, al finalitzar el seu congrés anual, que ha tingut lloc aquest any a Liverpool, van subscriure una declaració en què avisen que el seu objectiu prioritari és la convocatòria de comicis al Regne Unit per desallotjar May de Downing Street. En cas que no s’aconseguís l’avenç electoral, l’acord subratlla que “totes les opcions estaran obertes”, inclosa la d’un segon referèndum sobre el Brexit. Malgrat això, Corbyn va remarcar que el seu partit “respecta la decisió presa pel poble britànic al referèndum” de l’any 2016, en què els partidaris d’abandonar la Unió Europea van triomfar per un estret marge sobre els que defensava el remain.

May es compromet a implantar el “menor impost de societats” del G20 després del Brexit

Per la seua banda, May va asseverar ahir, en el marc del Fòrum Empresarial Bloomberg de Nova York, que el seu país oferirà el menor impost de societats de tots els països del G20 després del Brexit. “Sigui quin sigui el seu negoci, invertir en un Regne Unit post-Brexit els reportarà el menor impost de societats del G20”, va explicar. Igualment, va manifestar que, si bé és cert que “la llibertat de moviments arribarà al seu final”, Londres posarà en marxa “un nou sistema d’immigració que permetrà que negocis i universitats atreguin els millors al Regne Unit”. Respecte dels Vint-i-set, la premier va dir que “la nostra relació canviarà però que continuarem sent veïns i continuarem donant suport als mateixos principis”.

En un altre ordre de coses, el ministre principal de Gibraltar, Fabián Picardo, i el seu número 2, Joseph García, es van veure ahir a Londres amb el ministre del Brexit, Dominic Raab, i el secretari d’Estat, Robin Walker, per analitzar els possibles escenaris posteriors a la sortida del país del club comunitari.

tracking