SEGRE

POLÈMICA GOVERN

La ministra Delgado: “No penso dimitir”

Sánchez avisa que l’Executiu “no accepta xantatges” || L’oposició en ple demana la dimissió de la titular de Justícia, mentre que Villarejo nega que basi la seua defensa a atacar l’Estat

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ahir, al Congrés.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ahir, al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va insistir ahir que no dimitirà del seu càrrec després que uns enregistraments publicats pel digital Moncloa.com evidenciessin la seua relació amb l’excomissari policial José Manuel Villarejo, actualment en presó preventiva. “No penso dimitir”, va assegurar. A més, va advertir que l’Executiu socialista “no acceptarà xantatges de ningú”. En la mateixa línia, el president del Govern, Pedro Sánchez, va sortir en defensa de Delgado i va subratllar que el seu Gabinet ni té “hipoteques” ni “accepta xantatges absolutament de ningú”. En declaracions des de Nova York, ciutat a la qual ha viatjat per participar en l’Assemblea General de l’ONU, també va insistir que els socialistes han arribat a la Moncloa per “netejar”. També la ministra de Treball, Magdalena Valerio, va trencar una llança a favor de Delgado, que va definir com a “molt professional”. Així les coses, la ministra de Justícia donarà compte de les cintes que la vinculen amb Villarejo el proper 10 d’octubre a la comissió de Justícia de la Cambra Baixa, a petició pròpia i del Partit Popular i Ciutadans.

Per la seua banda, l’oposició en ple va demanar ahir la dimissió de Delgado, després que la majoria popular al Senat hagués permès la seua reprovació a la Cambra Alta. D’aquesta manera, el popular Rafael Hernando va definir la ministra com una “zombi” que “avergonyeix” el Congrés. “Marxi”, li va exigir el popular. També, l’exministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va remarcar que a Delgado no “li queda cap altre remei que dimitir”. També el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va qualificar de “molt greus” les informacions sobre la titular de Justícia. En aquest sentit, va instar Delgado a oferir una explicació “creïble”. Altrament, haurà de dimitir, segons el parer de Rivera.

Delgado compareixerà a la comissió de Justícia del Congrés el 10 d’octubre per explicar l’assumpte

Per la seua part, el número 1 d’Units Podem, Pablo Iglesias, va tornar a insistir en la necessitat d’“allunyar” Delgado de la política per la seua relació amb Villarejo, en la mateixa línia que el diputat d’ERC Gabriel Rufián. El parlamentari republicà va manifestar que, “com qualsevol company” de l’excomissari, la ministra ha d’abandonar el seu càrrec.

D’altra banda, la defensa de Villarejo va negar que l’excomissari es defensi “atacant l’Estat i les seues institucions”, i va exigir a Delgado que rectifiqués, mentre que l’exmagistrat Baltasar Garzón va denunciar una “campanya menyspreable” contra la ministra, amb “àudios trets de context”. També la Unió Progressista de Fiscals va criticar la “intromissió en la vida íntima” de la ministra amb la publicació de les cintes.

Jutges i fiscals van acabar amb menors en un viatge a Colòmbia L’actual ministra de Justícia, Dolores Delgado, va revelar en un dinar amb l’excomissari José Manuel Villarejo i amb altres comandaments policials que, durant un viatge de treball a la ciutat colombiana de Cartagena de Indias, va sorprendre “una sèrie de jutges i fiscals espanyols” amb “menors d’edat”. Delgado, que en aquell moment era fiscal a l’Audiència Nacional, estava acompanyada per una magistrada d’aquest òrgan judicial. “Estàvem assegudes les dos soles i quina és la nostra sorpresa quan vam veure el grup de tios del Suprem i de la Fiscalia General” amb menors d’edat. “Es van aixecar a tota pastilla quan ens van veure, van començar a atabalar-se perquè ens havien vist”, va manifestar Delgado, que va puntualitzar que els jutges i fiscals sorpresos van argumentar que es tractava de les “cambreres de l’hotel que ens han fet pena i han vingut i no sé què”. Així les coses, un comandament policial present a la conversa amb Delgado va recomanar preguntar abans que res “si voten, i si voten, tras”.

tracking