SEGRE

POLÈMICA TRIBUNALS

Un jutge processa Willy Toledo per insultar Déu i la Verge Maria

Veu “ofenses potencials” en els posts de l’actor a Facebook

Willy Toledo.

Willy Toledo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del jutjat d’instrucció número 11 de Madrid va tancar ahir la investigació contra l’actor Willy Toledo per un possible delicte contra els sentiments religiosos, concloent que hi ha indicis de delicte en uns missatges publicats al seu compte de Facebook, que van ser denunciats per l’associació Abogados Cristianos. Així, va demanar a les parts que en un termini de 10 dies es pronunciïn sobre si hi ha d’haver judici oral. En la interlocutòria, el jutge va argumentar que “de l’actuat es desprèn que els fets objecte d’instrucció poguessin ser constitutius d’un delicte contra els sentiments religiosos”.

Willy Toledo, que va ser detingut el dia 13 passat perquè comparegués davant del jutge, es va mostrar “tranquil” al conèixer el seu processament, mentre que des d’Abogados Cristianos van esperar que s’emeti una sentència condemnatòria contra l’actor. Tot i així, van avançar que demanaran “respecte, no pena de presó”.

Així les coses, si fos condemnat, Willy Toledo seria la primera persona condemnada per “escarni” a la religió catòlica des del 1982. Llavors, el Tribunal Suprem va condemnar un universitari lleidatà per uns fets similars.

tracking