SEGRE

Puigdemont: "És evident que les institucions europees no donen suport a la causa catalana"

"La meua decepció és, no respecte a la qüestió de la independència, sinó respecte als drets fonamentals". afegeix l'expresident

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

Puigdemont: "És evident que les institucions europees no donen suport a la causa catalana"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont va dir aquest divendres que és "evident" que "les institucions europees no donen suport a la causa catalana" i va afegir que interpel·la el president del Consell de la Unió Europea, Donald Tusk, per ser l’únic que s’ha expressat "d’una forma respectuosa" sobre l’assumpte. "És evident. La Unió Europea, les institucions europees no donen suport a la causa catalana. La meua decepció és, no respecte a la qüestió de la independència, sinó respecte als drets fonamentals", va declarar Puigdemont en una entrevista difosa avui per la radiotelevisió pública belga "RTBF".

Va agregar que ha llançat "una "interpel·lació a la UE en general i també a Donald Tusk" perquè el president del Consell, la institució que representa els Estats membres de la Unió europea (UE) "ha estat l’únic que en expressar-se sobre la crisi catalana ho ha fet d’una forma respectuosa". "És un assumpte europeu, ara. Tothom s’adona que no és un assumpte només domèstic, perquè concerneix els drets fonamentals," va afegir Puigdemont.

Va agregar que sempre ha considerat que no es va traslladar a Bèlgica, com a país, sinó "a la capital d’Europa" que és Brussel·les, que exerceix de seu de les principals institucions de l’UE.

Preguntat sobre els seus vincles amb el partit nacionalista flamenc N-VA, en coalició de l’actual Govern belga, Puigdemont va reconèixer llaços d’amistat amb la formació però va negar que li doni suport econòmic. "Financerament, en absolut", va dir el que fos president de la Generalitat entre gener de 2016 i octubre de 2017, qui va insistir que no ha rebut cap proposició de la N-VA per presentar-se en les seues llistes a les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2019.

Puigdemont va reiterar que la seua intenció és tornar a Catalunya, però va assegurar que "no es compleixen les condicions" que desitja per al seu retorn.

Preguntat per la candidatura de l’exprimer ministre francès d’origen català Manuel Valls a l’alcaldia de Barcelona, Puigdemont va dir que té "de dret" a postular en les eleccions municipals encara que és "estrany" en algú que "no coneix en absolut la realitat de Barcelona i les necessitats dels barcelonins".

tracking