SEGRE

ESNOTICIA

Celaá: "Les càrregues policials de fa un any a Catalunya van ser un error"

La ministra Celaá assegura que moltes imatges dels antidisturbis “eren falses” || Ábalos resta importància al discurs del president Torra als CDR

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va minimitzar el missatge de Quim Torra als CDR.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va minimitzar el missatge de Quim Torra als CDR.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d’educació i portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va assegurar ahir en una entrevista a la Cadena Ser que l’1-O és “un dia de trista memòria” on no hi ha “res a celebrar” i on es van veure “imatges penoses” que van danyar “greument” la imatge de l’Estat a l’exterior, malgrat que, segons va afirmar, “moltes de les quals eren falses”. Segons la ministra, les forces de seguretat “van treballar proporcionalment amb l’excepció d’alguns casos molt aïllats que s’estan investigant”, alhora que va afegir que “les càrregues policials de l’1-O a Catalunya van ser un error”.

Així mateix, va reivindicar que amb l’actual Executiu socialista no s’hauria produït la consulta separatista de l’1 d’octubre, defensant que l’Executiu hauria posat “mitjans polítics” abans per evitar el referèndum independentista.

Celaá també va advertir el president de la Generalitat, Quim Torra, que “sens dubte el que va passar dissabte no pot tornar a passar”, fent referència als incidents fruit de la manifestació del sindicat policial Jusapol a Barcelona per commemorar les càrregues policials. “El Govern de la Generalitat té l’obligació de mantenir l’ordre públic al carrer i que tothom es pugui manifestar amb llibertat, tant els independentistes com els que no, perquè això és el que correspon a una societat lliure, democràtica i culta com la de Catalunya”.

Per la seua part, el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va conferir una “importància relativa” a les declaracions de Quim Torra encoratjant les accions dels CDR, ja que, segons va subratllar, al Govern li “importen les accions més enllà dels discursos”.

Per la seua part, el ministre d’Afers Exteriors, el lleidatà Josep Borrell, va recordar a Torra que és la seua “responsabilitat” mantenir l’ordre públic a Catalunya. Segons el seu parer, en aquest moment tothom ha de contribuir “des del seu paper institucional” a “cridar a la serenitat i a l’ordre”, com fa el Govern central. És més, el cap de la diplomàcia espanyola es va mostrar convençut que “el senyor Torra també estarà interessat a mantenir l’ordre públic”.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va minimitzar el missatge de Quim Torra als CDR.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, va minimitzar el missatge de Quim Torra als CDR.EFE

tracking