SEGRE

ESNOTICIA

Torra reivindica el seu compromís per aplicar els resultats de l'1-O

El president felicita per les seues accions els CDR i els insta a continuar “pressionant” || ERC demana unitat i JxCat, lluitar per la democràcia per aconseguir la república

Quim Torra, amb els membres del seu Govern en l’acte institucional de Sant Julià de Ramis.

Quim Torra, amb els membres del seu Govern en l’acte institucional de Sant Julià de Ramis.TWITTER GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va reivindicar ahir el seu compromís d’aplicar el resultat de l’1-O: “Aquest Govern reitera el seu compromís amb el mandat democràtic de l’1-O i el suport a tots els represaliats”, va afirmar en una declaració institucional amb motiu del primer aniversari de l’1-O. Torra, que va presidir el Consell Executiu a Sant Julià de Ramis, on fa un any havia d’haver votat Carles Puigdemont, va prometre que l’Executiu buscarà aplicar els resultats d’aquella votació: “És un camí que mantindrem sempre per respecte als fets de fa un any i per voluntat de servei i perquè la democràcia i la llibertat seran sempre la bandera de Catalunya.” A més, va encoratjar els CDR felicitant-los per pressionar i els va instar a continuar fent-ho.

Puigdemont, tanmateix, es va desmarcar des de Bèlgica de l’“acció directa” promoguda pels CDR i va considerar “imprescindible” mantenir la via d’“unitat i civisme”. En un vídeo difós a través de les xarxes socials, Puigdemont va destacar que l’independentisme va decidir que “la violència no seria mai una opció”. Segons Puigdemont, “si volem continuar guanyant és imprescindible que no ens desviem” d’aquesta via i “sapiguem evitar caure en les provocacions” dels “adversaris” de l’independentisme i es va mostrar convençut que el procés cap a la independència és un “camí que no té marxa enrere”. El president del Parlament, Roger Torrent, va estar també en aquest acte a Sant Julià de Ramis i va apel·lar insistentment a la “fraternitat” que, al seu entendre, es va viure l’1-O.

Des de Bèlgica va assegurar que la independència de Catalunya és un camí sense “marxa enrere”

D’altra banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va apel·lar a la “unitat”, al “consens” i a la “complicitat” entre societat civil i institucions que va suposar al seu judici l’1-O per “consolidar la república”, una jornada la de fa un any, va dir, de “no-retorn”. Va reclamar “posar en pràctica les lliçons” extretes l’1-O, lliçons de “consens”, d’“anar tots a una” i de “complicitat” entre les institucions catalanes i la societat civil per a “materialitzar i consolidar la república catalana”.

Des de JxCAT, el seu portaveu al Parlament, Albert Batet, va cridar a la “lluita per la democràcia, per la llibertat i per la república,” en declaracions als periodistes després de visitar els membres del seu grup parlamentari empresonats a Lledoners.

Per la seua part, la CUP va denunciar que van ser les institucions les que “van frustrar” la “victòria popular” que, segons ells, va suposar el referèndum de l’1-O. Davant de la situació actual, la CUP va apostar per portar “el centre de gravetat de l’acció política” als carrers traient-lo de les institucions, i va defensar que només així “hi haurà possibilitats reals” de tornar a posar la ruptura sobre la taula. “La república que es va forjar als carrers i a les escoles la tardor de l’any passat està en el dia d’avui al congelador”, van assegurar.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va considerar “inadmissible” i “una vergonya” que la portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, tingui el “morro” d’afirmar que “moltes” de les imatges que van transcendir sobre les càrregues policials que es van produir durant l’1-O són “falses”.

Quim Torra, amb els membres del seu Govern en l’acte institucional de Sant Julià de Ramis.

Quim Torra, amb els membres del seu Govern en l’acte institucional de Sant Julià de Ramis.TWITTER GOVERN

tracking