SEGRE

CATALUNYA

Iceta (PSC): "Quan Catalunya ha jugat al tot o res, ha perdut sempre"

"No hi pot haver cap tipus de dubte sobre el camí correcte, que és la cooperació i la lleialtat institucional"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Iceta: "La presó preventiva dels sobiranistes està durant massa"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del grup PSC-Units, Miquel Iceta, ha advertit avui al president català, Quim Torra, que "quan Catalunya ha jugat al tot o res, ha perdut sempre", pel que li ha instat a "no cometre aquest error" i apostar pel camí del "diàleg, la cooperació i la lleialtat institucional".

En la seua intervenció durant el debat de política general en el Parlament, Iceta ha retret a Torra que ahir llancés un ultimàtum al president del Govern, Pedro Sánchez, en amenaçar-lo de deixar caure al Govern si abans de novembre no ofereix una "proposada per exercir l’autodeterminació de manera pactada, vinculant i reconeguda internacionalment", una cosa que la Moncloa va rebutjar després.

"Ahir va tornar a cometre l’error de dir autodeterminació o res. Acabar amb la separació de poders en l’Estat espanyol o gens. I diu que deixarà caure al president Sánchez a veure si Albert Rivera (Cs) o Pablo Casado ens l’arreglen... bo, és una possibilitat", ha ironitzat Iceta.

Per al president del grup socialista, "quan Catalunya ha jugat al tot o res, no ha perdut sempre. Si hem d’atendre la història, i vostè és un amant de la història, quan hem jugat així hem perdut. Li demano que no cometem de nou aquest error".

Iceta ha insistit, en contraposició, que "el camí és reunir-se, dialogar i acordar". "Tots voldríem molt més i molt més de pressa, però la nostra demanda avui és certificar que aquest camí dóna resultats i val la pena no abandonar-lo. No hi pot haver cap tipus de dubte sobre el camí correcte, que és la cooperació i la lleialtat institucional," ha asseverat.

tracking