SEGRE

POLÈMICA GOVERN DELS EUA

Acusen Trump de frau al fisc en l'herència paterna

Amb els seus germans, no hauria pagat milions de dòlars en taxes || Es riu d’una presumpta víctima del seu candidat al Suprem

El president nord-americà, Donald Trump, ahir a Filadèlfia.

El president nord-americà, Donald Trump, ahir a Filadèlfia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president nord-americà, Donald Trump, es va veure ahir immers en un nou escàndol, aquesta vegada arran d’una investigació publicada a The New York Times i que l’acusa de crear, juntament amb els seus germans, una empresa falsa per amagar milions de dòlars de l’herència dels seus pares. Així les coses, l’ara inquilí de la Casa Blanca hauria participat en “dubtoses argúcies impositives” que “van incrementar en gran manera la fortuna que va rebre dels seus pares”.

Trump hauria rebut 413 milions de dòlars de l’imperi immobiliari del seu progenitor, Fred Trump. En total, entre tots els germans, s’haurien embutxacat 1.000 milions de dòlars i pagat només 52,5 milions d’impostos, davant dels 550 que els correspondria. Els fets sota sospita, que van ser negats taxativament ahir per Robert Trump, germà del mandatari, es remuntarien a començaments dels 2000. “La nostra família no té més comentaris sobre aquests assumptes que van ocórrer fa prop de 20 anys”, va subratllar Robert Trump.

Un excompany de classe del candidat al Suprem el titlla de bevedor “bel·ligerant i agressiu”

D’altra banda, el president nord-americà es va col·locar una altra vegada al centre de la polèmica al parodiar Christine Blasey Ford, la primera de les dones que va denunciar públicament d’agressió sexual Brett Kavanaugh, el candidat de Trump a ocupar el lloc vacant al Tribunal Suprem. “No ho recordo, no ho recordo”, va dir el mandatari imitant la veu de la presumpta víctima durant la seua compareixença al Senat. Igualment, ahir es va saber que Kavanaugh va ser interrogat per la Policia el 1985 per participar en una baralla de bar quan estudiava a la universitat. Txad Ludington, excompany de classe del candidat, també va explicar que era un bevedor “bel·ligerant i agressiu”.

En un altre ordre de coses, el servei secret nord-americà va interceptar ahir un sobre “sospitós” dirigit a Trump i que podria contenir ricina. L’incident es va produir hores després que apareguessin al Pentàgon dos sobres més que podrien contenir també aquesta mateixa substància verinosa.

tracking