SEGRE

EUA TRIBUNAL SUPREM

Els republicans avancen per aprovar Kavanaugh sense esperar l'FBI

Brett Kavanaugh.

Brett Kavanaugh.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de la majoria al Senat dels Estats Units, Mitch McConnell, va presentar ahir una petició formal per avançar en el procés d’aprovació del jutge Brett Kavanaugh com a candidat al Tribunal Suprem, malgrat que l’Oficina Federal d’Investigació (FBI) encara no ha presentat ni tan sols les conclusions de la investigació oberta per presumptes abusos sexuals.

“És hora de deixar enrere aquesta fastigosa exhibició”, va declarar McDonnell, hores abans de presentar la petició per a la denominada votació de tancament, que podria tenir lloc avui divendres. Si prospera, el ple del Senat es pronunciaria sobre la idoneïtat del candidat en un termini màxim de 30 hores.

El mateix president dels Estats Units, Donald Trump, va denunciar que Kavanaugh està rebent “un tracte dur i injust”, però va subratllar que “la seua vida no pot quedar arruïnada per demòcrates odiosos i menyspreables i per denúncies sense corroborar”.

Tanmateix, ja són algunes les persones que s’han queixat de no haver estat contactades per l’FBI, entre elles Christine Blasey Ford, una companya d’institut de Kavanaugh que va denunciar haver estat víctima d’un atac l’any 1982.

Kavanaugh ha negat les acusacions de Ford, així com les de dos dones més que també han denunciat abusos presumptament soferts durant la dècada dels vuitanta.

tracking