SEGRE

VÍDEO. Inundacions a Barcelona després d'un xàfec torrencial

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Barcelona ha registrat aquest matí un episodi de pluja torrencial que ha deixat prop de 50 litres per metre quadrat en tot just mitja hora en algunes zones de la capital, la qual cosa ha provocat inundacions en carrers i baixos, i problemes en el transport i la mobilitat.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha publicat un avís per acumulació de pluja a causa de les intenses precipitacions.

La zona universitària de la capital catalana ha estat una de les més afectades per la intensitat de les pluges, amb una acumulació de 70 litres per metre quadrat, dels quals 36,5 que han caigut en tot just 30 minuts. Les temperatures també s’han desplomat durant aquest episodi de pluja torrencial fins els 13,1 graus.

La gran quantitat d’aigua caiguda en poc temps ha convertit alguns carrers en autèntiques rieres, sorprenent els vehicles que transitaven per elles, i ha col·lapsat els accessos a Barcelona des de la comarca del Baix Llobregat. Una de les principals vies afectades han estat les Rondes de la capital catalana, i així ha quedat tallada la sortida 21 de la Ronda Litoral, a sentit Besòs, on els Bombers de Barcelona estan traient cotxes que han quedat atrapats.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha avisat que els temps d’espera i dels trajectes són superiors a l’habitual en les línies d’autobús a causa de les complicacions del trànsit.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 154 trucades per 125 incidències relacionades amb la pluja entre les 8 i les 10 hores. Gairebé la meitat de les trucades s’han fet des de Barcelona entre les 9 i les 10 hores. Un 73% dels avisos han estat derivats als Bombers de la Generalitat, i la resta a Mossos i a Policies locals.

Pluja torrencial aquest dimarts a Barcelona

VÍDEO. Inundacions a Barcelona després d'un xàfec torrencialEFE

tracking