SEGRE

Sánchez demana diàleg entre catalans per acabar amb la dinàmica de blocs

El president del Govern, Pedro Sánchez.

Sánchez demana diàleg entre catalans per acabar amb la dinàmica de blocsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres que el conflicte a Catalunya "no és el de la independència, sinó el de la convivència" i ha advocat per un "procés de diàleg entre catalans nacionalistes i no nacionalistes", convençut que la solució passa per "acabar amb la dinàmica de blocs i començar a estendre ponts".

Sánchez ha admès que la solució també passa "per descomptat" pel diàleg entre el seu Govern i el de la Generalitat, en resposta al portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano, que li ha preguntat en la sessió de control pensa com encarrilar democràticament el conflicte entre Catalunya i les institucions de l’Estat.

Després de recalcar que ell sempre ha estat "clar" i "transparent" i que ha sostingut "des del primer minut" que la crisi catalana "no es resol ni en un any ni en dos", ha recordat que el seu full de ruta passa abans que res per "reconstruir la confiança i la lleialtat entre les parts". "Ara vostès desconfien i nosaltres desconfiem", li ha dit a Campuzano.

En aquesta línia, ha insistit que el conflicte de Catalunya necessita "assossec", "determinació", "molta generositat" i "sentit d’Estat", i ha subratllat que la millor manera de "començar a destensar" la situació i normalitzar les relacions institucionals és l’activació de les comissions de treball i grups bilaterals creats.

El portaveu del PDeCAT ha dit que no comparteix que el conflicte de Catalunya no sigui el de la independència i ha reclamat al president "coratge, sentit democràtic i respecte a la societat catalana" per abordar-lo. Campuzano ha aprofitat per criticar que alguns ministres "no treballin per al diàleg" i s’ha referit en concret a la condecoració de Gran-Marlaska a Enric Millo (anterior delegat del Govern a Catalunya), a les paraules de Celaá sobre que hi va haver 'fake news' l’1 d’octubre i a la decisió de Borrell de no convidar Torra al fòrum de la Unió per la Mediterrània celebrat aquest dilluns a Barcelona. S’ha queixat també que ningú no hagi assumit responsabilitats per les càrregues policials "desmesurades" durant el referèndum il·legal de l’1 d’octubre de 2017 i ha demanat també responsabilitats i explicacions per les notícies que revelen "pressions inacceptables dels poders polítics al món econòmic català".

tracking