SEGRE

TRIBUNALS

La justícia francesa imputa Marine Le Pen per malversació de fons públics

Després d’una denúncia presentada per l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau

La justícia francesa imputa Marine Le Pen per malversació de fons públics

La justícia francesa imputa Marine Le Pen per malversació de fons públicsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder ultradretana francesa Marine Le Pen, imputada fins ara per abús de confiança per la presumpta contractació il·lícita d’assistents parlamentaris a l’Eurocambra, ha estat acusada avui pels jutges d’instrucció de malversació de fons públics.

Segons l’emissora "France Info", Le Pen va declarar aquest matí al Palau de Justícia de París per aquest sumari obert el desembre de 2016, després d’una denúncia presentada per l’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF).

Els investigadors sospiten que els assistents parlamentaris de Le Pen i d’altres eurodiputats del seu partit, pagats per la cambra comunitària, treballaven en realitat per a la formació política que dirigeix.

El nou delicte que se li retreu és més greu, ja que està penat amb fins a deu anys de presó i un milió d’euros de multa, davant els tres anys de presó i 375.000 euros com a màxim per a l’abús de confiança.

La líder ultradretana, imputada des de juny de 2017 en aquest cas, s’ha negat avui a respondre a les qüestions dels jutges, amb l’argument que el cas està pendent d’un recurs que va presentar davant del Suprem, que es pronunciarà el proper 27 de novembre.

En declaracions a "France Info", Le Pen va defensar la seua innocència i va assegurar que "l’autoritat judicial no pot ser l’àrbitre" de la política d’un país.

Els magistrats que instrueixen aquesta causa, en la qual estan imputades una quinzena de persones, van ordenar el juny passat embargar 2 milions d’euros al partit de Le Pen, com a garantia en cas de condemna, una xifra que va ser rebaixada a la meitat pel Tribunal d’Apel·lació de París.

L’anomenat cas dels assistents parlamentaris no és l’únic que té obert en la justícia francesa la líder de l’extrema dreta. Els jutges estudien el finançament de campanyes electorals de 2012 i 2015.

A més, la presidenta de l’Agrupació Nacional (RN en les seues sigles en francès) està sent investigada per haver publicat a Twitter fotos d’execucions del grup terrorista Estat Islàmic (EI).

tracking