SEGRE

La Generalitat al Govern: "El Parlament expressa la voluntat popular, el rei, no"

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi

La Generalitat al Govern: "El Parlament expressa la voluntat popular, el rei, no"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha retret aquest dimarts al Govern que plantegi un recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) sobre la reprovació del rei aprovada al Parlament, i ha recalcat que la cambra catalana "expressa la voluntat popular, el rei, no". Així ha reaccionat Artadi en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern després de conèixer-se que el Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el recurs davant del Constitucional de la reprovació del rei al Parlament de Catalunya.

La consellera ha criticat que el Govern porti al TC una resolució del Parlament, aprovada la setmana passada, que és només un "pronunciament polític" sobre la monarquia i, en concret, sobre el discurs del rei el 3 d’octubre de l’any passat.

"Això ja ho hem vist abans, no és gaire diferent del que teníem abans", ha afegit amb relació a l’activitat de recursos el Constitucional que va mantenir el Govern de Mariano Rajoy davant de diferents resolucions del Parlament.

A més, Artadi ha remarcat que el Parlament l'elegeix la ciutadania, per la qual cosa "expressa voluntat popular, el rei, no", ha conclòs. La consellera ha subratllat així mateix que a Catalunya la valoració de la monarquia està "sota mínims" i ha apuntat que "res del que fa el Govern espanyol ajuda".

tracking