SEGRE

SUCCESSOS FORCES DE SEGURETAT

Un guàrdia civil, assassinat d'un tret en un control

Un delinqüent li va prendre l’arma i li va disparar || El sospitós va ser arrestat hores després prop d’un centre comercial

Minut de silenci per l’agent mort ahir.

Minut de silenci per l’agent mort ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un guàrdia civil va morir ahir a Granada quan va ser disparat per un delinqüent habitual, detingut unes hores després de l’incident, amb el qual va mantenir un forcejament després de donar-li l’alto durant un control rutinari a la localitat de Huétor Vega.

Els fets van ocórrer cap a les 4.20 hores quan el guàrdia civil, de 47 anys, i una companya en pràctiques es trobaven en un punt d’identificació durant un control rutinari. Després d’interceptar un vehicle que circulava a gran velocitat i identificar el seu únic ocupant, es va produir un forcejament entre el guàrdia civil i el detingut, que abans de fugir va arrabassar l’arma a l’agent i li va disparar a la zona baixa de l’abdomen, segons fonts de la investigació. L’agent, membre d’una patrulla en servei del municipi de La Zubia (Granada), va resultar ferit greu i va ser traslladat a l’Hospital PTS de Granada, on va morir poc després. Avui serà condecorat a títol pòstum durant el funeral amb la Creu de l’Orde del Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu roig.

La detenció del presumpte autor dels fets, de 40 anys i delinqüent habitual amb antecedents per violència masclista, robatori i amenaces, es va produir a les 9.25 hores d’ahir a l’entorn de la rotonda del centre comercial Serrallo (Granada). Ahir a la nit seguia a l’espera de passar a disposició judicial.

tracking