SEGRE

METEOROLOGIA TEMPORAL

La gota freda fueteja Castelló i amenaça les Terres de l'Ebre

Vinaròs bat el rècord de precipitació en una hora, amb 159,2 litres || Nombrosos rescats de conductors als seus vehicles

Destrosses a la calçada al costat de la platja del Carregador, a la localitat castellonenca d’Alcossebre.

Destrosses a la calçada al costat de la platja del Carregador, a la localitat castellonenca d’Alcossebre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gota freda que fueteja la Mediterrània es va deixar sentir ahir amb especial intensitat a Castelló, sobretot a la zona compresa entre les localitats de Peníscola i Torreblanca, on es va tallar a la circulació la carretera N-340 a causa de l’acumulació d’aigua. Així mateix, també va estar tallada la CV-20, que travessa d’est a oest la província, a l’altura del terme municipal d’Onda, així com la CV-176, únic accés per carretera al poble de Cedraman. A Catí, a prop del límit amb Catalunya, es van recollir fins a 256 litres per metre quadrat, acumulant en total 291,4 litres en 48 hores, segons dades d’Avamet. Aín i Tales, a la Serra d’Espadà, també van recollir 164 i 133 litres respectivament, la qual cosa va provocar l’increment exponencial del cabal del riu Anna, que desemboca a Borriana, ciutat en la qual una cinquantena de persones van ser desallotjades dijous i ja han passat la segona nit en un poliesportiu. També es van produir desallotjaments preventius a Moncofa.

Tanmateix, el gruix del temporal va descarregar sobre Vinaròs, al límit entre el Baix Maestrat i el Montsià. La ciutat va batre el rècord estatal de precipitació acumulada en una hora, amb 159,2 litres per metre quadrat. L’acumulació d’aigua va provocar el tall del tren entre València i Barcelona. Així mateix, l’N-340, novament, va quedar tallada a l’altura de Vinaròs i entre Alcanar i Amposta. Igualment, i malgrat no lamentar víctimes, nombrosos conductors van quedar atrapats als seus vehicles i van haver de ser rescatats pels serveis d’emergència. Es preveu que avui remeti el temporal.

El tren entre València i Barcelona, tallat a Vinaròs per acumulació d’aigua a les vies

En un altre ordre de coses, el Govern central va declarar zona d’emergència el Llevant de Mallorca per les pluges torrencials del dia 9 d’octubre, mentre que una seixantena de persones van haver de ser rescatades a Pollença per noves precipitacions.

tracking