SEGRE

POLÍTICA ESPANYA

Madrid defensa els pressupostos a la UE i promet més retallades

L’Executiu de Sánchez diu que serà l’ajustament més gran des del 2013 || Economia es compromet a donar més detalls sobre l’impacte de l’acord del salari mínim

Casado, ahir, amb el líder regional del PP, Juanma Moreno, a Granada.

Casado, ahir, amb el líder regional del PP, Juanma Moreno, a Granada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va remetre ahir una carta a la Comissió Europea (CE) en la qual defensa la prudència de les grans línies pressupostàries remeses a Brussel·les i hi destaca que s’ha implementat l’esforç estructural més gran que s’ha realitzat a Espanya des de l’any 2013.

A la carta, dirigida al director general d’Assumptes Econòmics i Financers de la CE, Marco Buti, i firmada pel secretari general del Tresor i Política Financera, Carlos San Basilio, l’Executiu espanyol avança que està en posició d’oferir la “informació addicional requerida” per Brussel·les per facilitar la valoració de la Comissió sobre els comptes i “aclarir alguns punts rellevants”. De fet, es compromet a facilitar una explicació més detallada sobre les mesures d’ingressos i despeses i l’impacte, així com clarificacions addicionals sobre l’impacte de l’acord d’increment del salari mínim. El ministeri d’Economia va recalcar que la preparació de l’esborrany es va realitzar en un “entorn desafiador” i que l’esforç estructural del 0,4% del PIB el 2019 és dins del marge de flexibilitat del Pacte d’Estabilitat i Creixement.

Afirma que “Catalunya tindrà 2.200 milions d’euros més si s’aprova el pressupost”

El Govern espanyol va remetre l’escrit després de la sol·licitud de més informació de la CE divendres, a l’advertir risc que Espanya es desviï de l’ajustament estructural que li exigeix Brussel·les. La missiva exposa que les premisses macroeconòmiques i pressupostàries de l’esborrany són “prudents” i va comptar amb el suport de l’Autoritat Fiscal Independent, i recalca que Espanya segueix la via per sortir del Procediment de Dèficit Excessiu.

En aquest sentit, la portaveu municipal de Ciutadans (Cs) a Madrid, Begoña Villacís, va advertir ahir que el fet que populistes i separatistes “decideixin a la presó” els pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve és una mostra més de la debilitat del Govern de Pedro Sánchez.

Per la seua banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va reiterar ahir que amb el recolzament als pressupostos, “els comptes de la Generalitat es vegin incrementats en 2.200 milions d’euros per a l’any que ve, que els pensionistes no perdin poder adquisitiu, la pujada del salari mínim o increments en dotacions per a universitats, ciència i tecnologia, entre altres mesures”.

tracking