SEGRE

EUA POLÈMICA

Un detingut per l'onada de paquets bomba als EUA

Identificat com a Cesar Sayoc, republicà resident a Florida || Totes les trameses anaven dirigides a crítics a Donald Trump

La policia va trobar ahir un altre paquet sospitós a Nova York.

La policia va trobar ahir un altre paquet sospitós a Nova York.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats federals dels Estats Units van detenir ahir a Florida un home identificat com a Cesar Altieri Sayoc per presumpta vinculació amb la tramesa aquesta setmana d’una dotzena de paquets amb material explosiu a l’expresident Barack Obama, a l’exsecretària d’Estat Hillary Clinton i altres figures destacades del Partit Demòcrata i crítics de l’actual president del país, Donald Trump.

Sayoc és un home de cinquanta-sis anys que va ser arrestat a Plantation, a prop de Fort Lauderdale, Florida, i es troba ara sota la custòdia de l’FBI a Miami, d’acord amb les fonts de la cadena nord-americana CNN. Segons van confirmar fonts de la investigació a la també cadena de televisió NBC, l’FBI va confiscar d’una furgoneta propietat del sospitós, registrat com a republicà. El vehicle, segons les imatges captades per la CNN, està cobert d’adhesius de Donald Trump.

La policia va arrestar ahir també a Florida un hispà per amenaçar de mort un congressista

L’onada de trameses va començar amb la d’aquest dilluns passat a la casa del multimilionari George Soros, que va ser l’únic paquet que va arribar a la seua destinació. Tota la resta van ser interceptats abans que arribessin a mans dels destinataris.

Ahir mateix es van trobar dos paquets, similars en aparença als que es van enviar a polítics demòcrates i crítics de Trump, en una oficina del servei postal a Opa-locka (Miami-Dade) i l’altra, a Nova York. Diversos mitjans de comunicació locals van informar que es tracta de la mateixa oficina des d’on es van enviar a personalitats demòcrates i a la cadena de televisió CNN.

Precisament, els demòcrates i CNN han retret aquesta setmana a Donald Trump la seua retòrica incendiària contra el partit contrari i la premsa.

El president nord-americà, per la seua part, va reconèixer que aquestes trameses són un “acte de violència política” però va assenyalar els mitjans de comunicació com a responsables.

Paral·lelament, la policia de Homestead, ciutat veïna a la de Miami, va detenir un jove hispà de dinou anys per diverses amenaces de mort realitzades a les xarxes socials al congressista republicà per Florida Carlos Curbelo, segons van informar diversos mitjans nord-americans.

tracking