SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Pablo Casado reivindica l'“herència” del 155 i insta a aplicar-lo de nou

Va inaugurar la reunió interparlamentària a Sevilla i va mostrar el suport a Juanma Moreno || Demana a Sánchez noves eleccions abans de “perjudicar la Constitució”

Pablo Casado i Manfred Weber, ahir a Sevilla.

Pablo Casado i Manfred Weber, ahir a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP, Pablo Casado, va reivindicar ahir l’“herència” de l’aplicació del 155 a Catalunya amb el Govern de Mariano Rajoy i la “legitimitat” del seu partit per demanar-lo de nou, i va exigir al cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, que deixi de fer “equilibrismes” amb els independentistes. Casado va inaugurar a Sevilla la reunió interparlamentària dels populars, i en aquesta precampanya andalusa va advertir també que la presidenta autonòmica, Susana Díaz, porta Sánchez al cartell electoral, “per molt que li dolgui”, com porta també els “socis”, Quim Torra i Pablo Iglesias.

Bona part del discurs del líder en aquesta cita va girar entorn de Catalunya quan es complia, precisament ahir, un any de l’aprovació per part del Senat de l’aplicació del 155 i de la DUI. I en aquest sentit va parlar tant quan criticava la gestió de Sánchez com quan feia campanya a favor de Juanma Moreno, el candidat popular a la Junta d’Andalusia, i en contra de Susana Díaz. També va anunciar el suport del PP a l’alemany Manfred Weber en la seua carrera per aconseguir la candidatura del Partit Popular Europeu a la Presidència de la Comissió.

Casado, a més, va subratllar que, de la mateixa manera que José María Aznar “va parar el pla Ibarretxe”, Mariano Rajoy, a qui va recordar com un “gran president”, va ser qui “va parar el pla Puigdemont”. Va reiterar, a més, la petició d’un nou 155 i va sol·licitar a Sánchez una convocatòria d’eleccions “abans que es faci massa mal a la nostra Constitució”.

Sobre la Constitució, Casado va firmar dos exemplars del text a Sevilla, que va regalar a dos parlamentàries del partit i representants de les víctimes del terrorisme: l’eurodiputada Teresa Jiménez Becerril i la diputada Marimar Blanco. També en va parlar Weber: “La Constitució i la unitat territorial són part del nostre projecte europeu. Trencar la unitat d’Espanya significa trencar la unitat d’Europa.”

Rajoy, que va aprofitar l’acte d’inauguració per fer-se fotos amb els convidats, s’incorporarà ben aviat al seu lloc de registrador de la propietat a Madrid, després d’haver sol·licitat el trasllat des de Santa Pola, a Alacant. Des que va deixar la presidència del partit el passat 21 de juliol, l’excap de l’Executiu amb prou feines ha tingut aparicions públiques.

Mariano Rajoy apareix a Sevilla però ‘planta’ el líder del PP L’expresident del Govern Mariano Rajoy va estar divendres a la nit a Sevilla, a la inauguració de l’hotel Eurostars dins de la Torre Sevilla, però no va anar a la reunió interparlamentària que va celebrar el seu partit, el PP, i que va inaugurar el seu líder, Pablo Casado, tot i la proximitat entre la Torre Sevilla i l’edifici Expo, en el qual els seus militants van celebrar l’acte de suport a les candidatures a la Junta d’Andalusia.

tracking