SEGRE

El Vaticà garanteix al Govern que no s'oposarà a l'exhumació de Franco

La vicepresidenta del Govern, ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha mantingut aquest matí una reunió amb el secretari d'Estat vaticà, Pietro Parolin, a la Ciutat del Vaticà.

El Vaticà garanteix al Govern que no s'oposarà a l'exhumació de FrancoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin, ha garantit aquest dilluns a la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, que el Vaticà no s’oposarà a l’exhumació de les restes de Francisco Franco, mentre que sobre la seua inhumació posterior ambdós han coincidit a "continuar mantenint el diàleg". En un comunicat del Ministeri de la Presidència, l’Executiu informa de la reunió que ha mantingut aquest matí Calvo amb el cardenal Parolin a la Ciutat del Vaticà.

La trobada, que l’Executiu ha qualificat d’"extremadament cordial", ha servit per intercanviar punts de vista i informació sobre diferents qüestions d’interès per a Espanya i la Santa Seu, explica la nota.

Entre ells, l’exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos, a la qual la Santa Seu no s’oposarà, segons ha garantit el cardenal Parolin a la vicepresidenta. Respecte a la inhumació, els dos han coincidit en la necessitat de buscar una solució i continuar mantenint el diàleg.

Calvo ha agraït a la Santa Seu la comunicació "cordial" i "fluida" que s’està mantenint en aquest sentit amb el cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, i amb el president de la Conferència Episcopal, Ricardo Blázquez.

A més d’aquest assumpte, durant la reunió s’ha abordat també el règim fiscal de l’Església a Espanya i l’Executiu ha informat la Santa Seu sobre el procés de revisió dels béns inmatriculados per l’Església.

El secretari d’Estat del Vaticà ha mostrat la seua voluntat d’abordar conjuntament ambdós temes per assolir punts de trobada, indica la nota.

D’altra banda, el cardenal ha traslladat la seua preocupació, compartida pel Govern, per donar justícia a les víctimes d’abusos i prevenir aquests fets en el futur, mentre que Calvo l’ha informat de les modificacions en el Codi Penal per aconseguir que aquests delictes siguin imprescriptibles.

Aquesta és la primera trobada que mantenen representants d’Executiu i del Vaticà després de l’arribada de Pedro Sánchez al Govern i forma part de les relacions "habituals i fluides" que sempre han mantingut ambdós Estats.

tracking