SEGRE

CORRUPCIÓ ESCÀNDOL

El marit de Dolores de Cospedal va mediar amb Villarejo sobre Gürtel

Surten a la llum enregistraments entre Ignacio del Hierro i l’excomissari sobre la investigació || La parella de l’exlíder del PP va preguntar sobre Bárcenas

L’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.

L’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ignacio del Hierro, el marit de l’exministra i exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, hauria estat actuant com a enllaç amb l’excomissari José Manuel Villarejo i aquest últim l’informava d’enregistraments i investigacions policials que es duien a terme en el marc del cas Gürtel.

Així ho revelen uns àudios publicats ahir pel portal Moncloa.com en el qual Villarejo i Del Hierro havien pactat limitar els perjudicis pel PP per la trama Gürtel.

Villarejo va espiar un sopar de Rajoy amb empresaris i va usar les dades per obtenir contractes a l’Ibex

Els àudios que ha aconseguit l’esmentat digital són del 2009, entre el juny i el novembre, època en la qual el jutge Baltasar Garzón havia ordenat les primeres detencions després de fer-se públic el cas el febrer d’aquell any.

Als àudios, l’empresari s’interessa, entre altres coses, pel calibre de la investigació sobre el tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, i per si “hi ha substància” perquè acabi imputat. Del Hierro i Villarejo donen mostres d’una gran familiaritat i l’ara policia empresonat informa el marit de la política popular del futur de les investigacions en marxa. “Hem fet moltes maldats junts, però ja totes se’ns han oblidat, he, he, he”, s’escolta en un dels enregistraments

D’altra banda, el diari El Mundo va publicar ahir que Villarejo va espiar un sopar de Mariano Rajoy, quan encara no era president del Govern espanyol, amb empresaris i banquers el 15 de setembre del 2011, una informació que va utilitzar per aconseguir contractes a l’Ibex.

Villarejo es troba a la presó des del novembre imputat, entre altres delictes, d’organització criminal, suborn i blanqueig de capitals.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va insistir que des del seu departament s’estan oferint els mitjans necessaris per col·laborar amb l’Audiència Nacional i la Fiscalia en la investigació fins a les “últimes conseqüències” contra l’excomissari.

L’exdirigent popular: “Les converses no van canviar res” L’exsecretària general del PP i diputada al Congrés, María Dolores de Cospedal, va assegurar que les converses de l’excomissari José Manuel Villarejo amb el seu marit, Ignacio López del Hierro, “no van canviar res” dels casos judicialitzats contra el PP. Va afegir que l’objecte d’aquestes filtracions és “cobrir” el fet que membres del Govern van negar fins a tres vegades conèixer l’excomissari.

tracking