SEGRE

PAKISTAN SENTÈNCIA

Asia Bibi, absolta de la pena de mort per blasfèmia al Pakistan

Manifestants protesten contra l’absolució d’Asia Bibi.

Manifestants protesten contra l’absolució d’Asia Bibi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cristiana Asia Bibi va ser absolta ahir de l’acusació de blasfèmia pel Tribunal Suprem del Pakistan, que va anul·lar la condemna a pena de mort que pesava contra ella des del 2010 per suposadament haver insultat Mahoma i en va ordenar l’alliberament.

Asia, mare de cinc fills, serà posada en llibertat després de passar gairebé vuit anys al corredor de la mort, en un cas que ha provocat indignació internacional, però alhora s’ha convertit en una causa per als grups radicals al Pakistan.

Asia, que va ser denunciada el 2009 per unes dones que van assegurar que havia insultat l’islam durant una discussió en un pou d’aigua al Panjab (est), va ser sentenciada a mort el 2010 per blasfèmia i va perdre el recurs posterior presentat davant del Tribunal Superior de Lahore el 2014.

El primer ministre del Pakistan, Imran Khan, va expressar el seu suport a la decisió del Tribunal Suprem, mentre que va advertir els manifestants contra el veredicte que “no forcin” les autoritats a haver de prendre mesures.

tracking