SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Mor apunyalat un guàrdia civil al mediar en una baralla en un bar

Gaudia de les seues vacances a Don Benito, d’on era natural, i estava destinat a Euskadi || Detenen quatre persones per la presumpta relació amb els fets

Imatge de la Guàrdia Civil, durant l’escorcoll de la casa d’El Chicle després de l’intent de segrest.

Imatge de la Guàrdia Civil, durant l’escorcoll de la casa d’El Chicle després de l’intent de segrest.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’agent de la Guàrdia Civil Juan Francisco Lozano Díaz, de 50 anys i destinat a la localitat guipuscoana de Zarautz, va morir ahir apunyalat a Don Benito, a la província de Badajoz, lloc en el qual residia part de la seua família i al qual es traslladava en els dies de descans. Els fets van ocórrer entorn de les dos de la matinada a la plaça España d’aquesta localitat, quan la víctima va provar de mediar en una baralla que s’estava produint davant una zona de lleure. Després d’identificar-se com a agent de la Guàrdia Civil, va rebre dos punyalades, una al coll i una altra al costat, que li van causar la mort. Des de primera hora del matí, van començar a circular via xarxes socials les fotos dels presumptes autors del crim, de les quals el perfil de l’Associació Unificada de la Guàrdia Civil es va fer ressò. Hores després, quatre persones van ser detingudes per la suposada relació amb els fets. El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va traslladar les seues condolences a la família i amics de la víctima. “La meua abraçada i tot el meu afecte a la família i companys del guàrdia civil Juan Francisco Lozano, assassinat a Don Benito quan, lliure de servei, provava de mediar en una discussió”, va expressar Sánchez.

En la mateixa línia, el delegat de l’Executiu central al País Basc, Jesús Loza, va enaltir l’“exemple de dedicació” de la víctima. “La voluntat de servei, el sacrifici, l’entrega permanent per preservar la seguretat de tots els ciutadans, per vetllar per la convivència en pau són trets que defineixen els guàrdies civils i que, com en aquest lamentable succés, es defensen fins a les últimes conseqüències”, va destacar.

tracking