SEGRE

ESNOTICIA

Colau titlla d'“infundades i desproporcionades” les acusacions als presos

Ada Colau.

Ada Colau.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va reclamar ahir una “solució política” i “mantenir el diàleg” al conèixer-se les acusacions contra els líders independentistes. Colau va expressar que les acusacions són “infundades” i “clarament desproporcionades” i va instar la Fiscalia General de l’Estat i l’Advocacia de l’Estat a “reconsiderar l’acusació” perquè “s’ajustin als principis democràtics d’intervenció penal mínima i proporcionalitat en l’aplicació del Codi Penal”. A més, va reclamar al president del Govern, Pedro Sánchez, que “desjudicialitzi la política”.

Colau va qualificar el dia d’ahir de “fosc” i que les acusacions semblen “tancar totes les portes”. Amb tot, va apuntar que és “en moments difícils com aquest” que els governs han “de redoblar esforços per mantenir el diàleg i els ponts oberts”. També va fer una crida a barcelonins, catalans i espanyols a “respondre de manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics”. I anomenant tots els líders independentistes presos, Colau en va reclamar la “llibertat immediata”.

Per la seua part, la diputada dels comuns que va dimitir aquesta setmana com a portaveu al Parlament del partit per discrepàncies amb la direcció, Elisenda Alamany, va titllar l’acusació d’“intolerable” ja que considera els presos “dignes i pacífics”. També va dir que “la repressió ens allunya d’una solució democràtica per a Catalunya”.

tracking