SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

“El Govern central utilitzarà totes les vies perquè Franco no sigui enaltit”

Segons Carmen Calvo, mentre que Benedictins estudien recórrer contra l’exhumació

Pintades i amenaces contra Enrique Tenreiro, l’escultor que va dibuixar sobre la tomba de Franco.

Pintades i amenaces contra Enrique Tenreiro, l’escultor que va dibuixar sobre la tomba de Franco.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo, va ser taxativa ahir a l’afirmar que les restes del dictador Francisco Franco sortiran del Valle de los Caídos i que l’executiu “utilitzarà totes les vies perquè no sigui enaltit”. Va incidir que la intenció de l’Executiu és “avançar amb absoluta normalitat” cap a l’exhumació i va manifestar que en el pròxim Consell de Ministres es farà “l’últim pas administratiu” per “acabar amb una tomba d’Estat” i amb el “capítol més negre” de la història d’Espanya.

Contra aquesta acció, l’Abadia Benedictina de la Santa Creu del Valle de los Caídos es planteja interposar un recurs contenciós administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem contra la decisió del Govern central d’inadmetre el que van interposar els monjos contra l’exhumació del dictador. Durant el dia d’ahir, el Consell de Ministres va acordar la desestimació del recurs de reposició interposat per l’Abadia Benedictina de la Santa Creu contra el procediment d’exhumació i trasllat de les restes mortals de Franco.

Carmen Calvo va assegurar que l’Executiu “disposarà de tots els mecanismes competencials” perquè les restes de Francisco Franco siguin “en un lloc privat, decorós, en el qual no sigui enaltit”. Així, va sentenciar que la família del dictador “no imposarà” a la majoria del Congrés i a “la voluntat” dels ciutadans la seua decisió de traslladar les restes a la parròquia de La Almudena després de l’exhumació del Valle de los Caídos. “Exhumarem Franco i veurem quina és la posició última de la família”, va remarcar la número dos del Govern de Pedro Sánchez.

L’escultor que va pintar la tomba de Franco, amenaçat de mort Enrique Tenreiro, l’escultor que va dibuixar sobre la tomba de Franco al Valle de los Caídos, està rebent amenaces de mort i a més va ser objecte d’una pintada en un aparador de la galeria d’art corunyesa Artbys, on exposa diverses obres al costat de les d’altres familiars. Tenreiro va afirmar que va rebre amenaces per les xarxes socials, encara que no les denunciarà de moment. Amb tot, va precisar que s’estan fent “captures” de les amenaces per si finalment són objecte de denúncia.

tracking