SEGRE

Almenys tretze morts, inclòs un policia, en un tiroteig en un bar de Califòrnia

Dues dones embolicades en un llençol abandonen l'àrea del tiroteig a prop del bar Borderline a la localitat de Thousand Oaks, Califòrnia, Estats Units.

Almenys tretze morts, inclòs un policia, en un tiroteig en un bar de CalifòrniaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys tretze persones, inclòs un policia, van morir aquest dijous en un tiroteig en un bar de la localitat californiana de Thousand Oaks on se celebrava una festa juvenil, van informar les autoritats. L’autor del tiroteig, la identitat del qual i motius es desconeixen, també va morir en l’incident, registrat a la sala de ball del bar Borderline, a uns 55 quilòmetres al nord-oest de Los Angeles, que va deixar també una dotzena de ferits.

Geoff Dean, el xèrif del comtat de Ventura, on es troba el local, va informar que el seu "número dos" és un dels morts en el tiroteig, que es va produir a última hora de dimecres. L’ajudant del xèrif mort va ser identificat com Ron Helus, que va morir a l’hospital al qual havia estat traslladat després de rebre diverses ferides de bala en ingressar al lloc del succés.

Entre els morts pel que sembla també es troba el mateix autor del succés, sense que encara se sàpiga si el van disparar o si es va treure la vida després d’ocasionar la matança. "No tenim idea si hi ha una vinculació terrorista o no", va assegurar el xèrif, que va indicar els periodistes que en la major part de les persones que es trobaven al local en aquell moment eren joves d’entre 19 i 26 anys.

Les informacions sobre un tiroteig al Thousand Oaks Bar and Grill, que s’ubica en una zona considerada molt segura i en el qual hi havia centenars de persones en el moment de l’incident, van sorgir cap a les 23.20 hores (7.20 GMT). Segons els testimonis, es van escoltar diversos trets a l’interior del local, el que va provocar el pànic i que molts dels clients s’abalancessin a la sortida mentre d’altres buscaven refugi. "La gent tractava de sortir per les finestres", va relatar un testimoni. Immediatament es van despatxar equips tàctics de la policia i de l’FBI, ambulàncies i vehicles dels serveis d’emergència, a més de cotxes patrulla de l’Oficina del Xèrif, per atendre els ferits, mentre s’acordonava la zona per qüestions de seguretat. "Si us plau, allunyin-se de l’àrea. Incident de seguretat en actiu. S’informa de múltiples ferits. Els detalls encara es desconeixen", van indicar els bombers a Twitter després de l’incident.

Algunes televisions locals van mostrar imatges de parroquians del bar traient ferits perquè fossin atesos pels equips d’emergència fora del local.

Segons alguns testimonis de l’incident, l’autor dels trets va ser un home amb una arma semiautomàtica, vestit tot de negre, que va entrar al local disparant el porter de l’establiment i la caixera, dos persones joves. Segons alguns testimonis, l’individu també portava barba i barret. Pel que sembla l’atacant va llançar granades de fum mentre disparava trets, i quan la policia va poder entrar al lloc ja es trobava mort.

En un missatge de Twitter, el president nord-americà, Donald Trump, va destacar la rapidesa de reacció i la "gran valentia" mostrada per la policia en enfrontar-se a l’autor del tiroteig. "Gran valentia mostrada per la policia. La Patrulla de Carretera de Califòrnia estava en l’escena dels fets en tres minuts, i el primer agent en entrar va disparar en nombroses ocasions. Aquest ajudant del xèrif va morir a l’hospital. Déu beneeixi totes les víctimes i familiars de les víctimes", va dir Trump en el missatge.

El mandatari va assegurar que havia estat "totalment informat" sobre l’ocorregut, i va assenyalar que l’autor també es trobava entre els morts.

Al local, el més gran de música en viu de la zona i especialitzat en música "country", encara que també es duen a terme espectacles amb comediants, en el moment del tiroteig se celebrava una festa per a universitaris.

Thousand Oaks, a uns 55 quilòmetres al nord-est del centre de Los Angeles, és un barri situat en una àrea considerada segura i que s’ubica no molt lluny els barris acomodats de Calabasas i Malibú.

tracking