SEGRE

METEOROLOGIA

La pluja col·lapsa els accessos a Barcelona i complica la circulació en ciutat

La pluja col·lapsa els accessos a Barcelona i complica la circulació en ciutat

La pluja col·lapsa els accessos a Barcelona i complica la circulació en ciutatEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pluja que cau des d’aquesta matinada a l’àrea de Barcelona i diversos accidents de circulació han col·lapsat els accessos a la ciutat i dificulten la mobilitat per l’interior de la capital catalana, on l’ajuntament ha activat el pla Municipal per Pluges.

Una de les vies més afectades ha estat l’autovia del Maresme, que ha acumulat retencions de prop de 20 quilòmetres entre Barcelona i Premià de Dalt, mentre un accident a Mataró ha tallat un carril en sentit Barcelona provocant retencions de dos quilòmetres.

Les retencions assoleixen així mateix els dotze quilòmetres ala C-16, entre Rubí i la boca nord dels Túnels de Vallvidriera, on s’ha desprès un talús que ha inutilitzat el carril dret en direcció a Barcelona entre el peatge de Les Planes i l’entrada a la capital catalana.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat també que la circulació s’ha vist igualment afectada a la GI-555, a les localitats de Maçanet i Massanes, en Girona, per inundacions en la via.

En aquesta última localitat, els Bombers de la Generalitat han hagut de rescatar sobre les 05.40 hores als ocupants de quatre vehicles que havien quedat atrapats en una zona inundada de la C-35, a l’altura del quilòmetre 72.

A la ciutat de Barcelona, els Bombers municipals han realitzat fins primer hores d’aquest matí una vintena de sortides per buidar aigua de baixos i aparcaments inundats.

La circulació del metro també ha patit incidències, en especial la línia 3, on els trens no circulaven entre les estacions de Passeig de Gràcia i Vall d’Hebron.

Renfe ha informat així mateix que la caiguda d’un arbre sobre les vies ha obligat les 06.15 hores a tallar la circulació de trens entre Blanes i Maçanet de la Selva, a Girona, un tram que la companyia ferroviària està cobrint per carretera, la qual cosa està provocant retards de fins 30 minuts en algunes línies.

Encara que la pluja ha caigut especialment sobre la ciutat de Barcelona, els Bombers de la Generalitat han realitzat 36 sortides en tota Catalunya relacionades amb la pluja entre les 22.00 hores d’ahir a la nit i les 07.00 hores d’aquest matí.

tracking