SEGRE

UNIÓ EUROPEA REGNE UNIT

May obté el suport del seu gabinet al pacte amb la UE per al Brexit

Assegura que es tracta del “millor acord que s’ha pogut negociar” || La ‘premier’ haurà d’explicar avui davant del Parlament britànic el preacord amb Brussel·les

Imatge d’arxiu de la primera ministra britànica, Thresa May.

Imatge d’arxiu de la primera ministra britànica, Thresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va anunciar ahir que el seu gabinet ha donat suport al pla acordat per al Brexit després d’un llarg debat, mentre que va ressaltar que el pacte “és el millor que es podia negociar”.

“La decisió col·lectiva del gabinet és que el Govern ha de donar suport a l’esborrany d’acord de sortida”, va assenyalar en unes breus declaracions des de Downing Street una vegada va finalitzar la reunió.

L’exlíder de l’euròfob Partit UKIP Nigel Farage va afirmar que l’acord és “el pitjor de la història”

Així mateix, va recalcar que la decisió “no ha estat presa a la lleugera” i va indicar que és el seu treball donar explicacions, per la qual cosa compareixerà avui davant del Parlament.

May va explicar que “depenia del Gabinet decidir si s’avançava” i va reconèixer que les opcions “eren difícils, particularment en relació amb Irlanda del Nord”.

En aquest sentit, la primera ministra britànica va subratllar que “aquest és un pas decisiu que permet avançar i finalitzar l’acord en els propers dies”, mentre que va puntualitzar que “és una decisió que va fermament a favor dels interessos nacionals”. “Aquest acord reflecteix els vots del referèndum, que manté el control dels nostres diners, lleis i fronteres, la llibertat de moviment, protegeix els treballs, dóna seguretat i garanteix la nostra unió”, va enumerar, abans de recordar que “altres opcions eren abandonar sense acord o que no hi hagués Brexit”.

Així, va defensar que aquest acord permetrà al Regne Unit “reprendre el control i construir un futur brillant per al nostre país” i va reiterar que, en cas que no hagués estat així, hauria tornat “al punt de partida, amb més divisió, més incertesa, i un fracàs a l’hora de concretar el referèndum”.

Barnier: “S’ha evitat una frontera dura amb Irlanda”

El responsable de la UE per a les negociacions del Brexit amb el Regne Unit, Michel Barnier, va presentar ahir a la nit els punts fonamentals del principi d’acord assolit com un “assoliment decisiu” cap a la seua sortida ordenada de la UE com una “solució” per evitar una “frontera dura” entre Irlanda i Irlanda del Nord, per la qual Irlanda del Nord romandrà en les mateixes condicions que la resta del Regne Unit, però en algunes qüestions quedarà subjecta a les normes de la UE.

tracking