SEGRE

INVESTIGACIÓ FINANÇAMENT DE PARTITS

Chaves diu que el PSOE no es va finançar de forma irregular amb els ERO

No va respondre les preguntes del PP al Senat

Manuel Chaves, durant la seua compareixença ahir al Senat.

Manuel Chaves, durant la seua compareixença ahir al Senat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Junta d’Andalusia, Manuel Chaves, va refutar ahir, davant de les acusacions del PP, que en tot el sumari del judici dels ERO no hi ha cap “indici, dada o prova de finançament il·legal del PSOE” i que “tampoc no s’ha trobat cap caixa B” en aquest partit. Chaves va comparèixer ahir davant de la Comissió d’Investigació del Finançament dels Partits Polítics del Senat, però no va respondre cap pregunta del PP que pogués perjudicar la seua defensa en el cas dels ERO, en què està processat com a suposat autor d’un delicte de prevaricació. Tanmateix, sí que va haver d’escoltar gairebé una hora d’intervenció del senador del PP Luis Aznar, que va considerar que davant dels fets que descriu la Fiscalia en aquest judici i aplicant el “sentit comú” es pot concloure que els ERO falsos van ser “un mecanisme de finançament il·legal” del PSOE d’Andalusia. Per a Chaves, no només no existeixen proves, sinó que va desafiar el PP fins en dos ocasions a concretar en quin apartat dels informes de la Fiscalia i l’acusació particular del cas dels ERO andalusos hi ha indicis de la seua possible implicació en un finançament il·legal del seu partit.

Aznar va respondre que no té cap prova i que si la tingués la portaria davant dels tribunals i no la donaria a Chaves. Aquest va continuar sense respondre, però va acabar aquest debat lamentant-se de les actituds “grotesques i menyspreables” del senador del PP.

El popular Luis Aznar afirma que “els ERO falsos van ser formes de finançament il·legal del PSOE”

En aquest sentit, el candidat del Partit Popular a les pròximes eleccions d’Andalusia, Juan Ignacio Zoido, va retreure que Chaves es negués a respondre aquestes preguntes. Per la seua part, la candidata del PSOE-A a la presidència de la Junta, Susana Díaz, va assegurar que “el teatre continua” a la cambra alta.

tracking