SEGRE

PROCÉS POLÈMICA

El sobiranisme es desmarca

Torra condemna les pintades a casa del jutge Llarena, que no representen l’independentisme || Marlaska i Capella coincideixen que és “un cas aïllat”

Fotograma del vídeo difós a les xarxes on es veuen les maniobres de neteja dels activistes.

Fotograma del vídeo difós a les xarxes on es veuen les maniobres de neteja dels activistes.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va condemnar i va desmarcar ahir del sobiranisme l’atac amb pintura groga de la casa del jutge d’instrucció de la causa pel procés al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per activistes d’Arran. Torra va dir que està “en contra de qualsevol acció de violència” i va subratllar que l’independentisme està “basat en la democràcia i no-violència”, una fet “reconegut mundialment”.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va afirmar que si bé ha “de preocupar” la crispació social a Catalunya, no s’ha de “generar alarmisme” amb “successos puntuals” com aquest. La consellera de Justícia, Ester Capella, que va assegurar que les pintades no són “compartides” per la majoria de catalans i són un acte “molt aïllat”, a diferència de les “agressions feixistes”. Així mateix, uns individus van netejar ahir a la matinada les pintades (vegeu la imatge).

El Consell General del Poder Judicial va sol·licitar al ministeri de l’Interior que adopti mesures de protecció per a jutges que treballen a Catalunya després de les pintades. L’Associació Professional de la Magistratura, de caire conservador, va comparar les pintades amb la “nit dels Vidres trencats”, en què fa 80 anys, tropes d’assalt nazis van atacar famílies jueves.

Ahir, Iceta i el diputat d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, van presentar els principals eixos del document que avui posaran sobre la taula a la reunió proposada pel PSC i aprovada al Parlament en la qual instaven a organitzar “un espai de diàleg per debatre els reptes del futur de Catalunya”.

El Palau de la Generalitat acollirà l’esdeveniment que Torra presidirà i al qual Cs, PP i la CUP no assistiran.

Per una altra banda, uns 300 sacerdots catalans han firmat una carta dirigida a l’Església espanyola perquè s’impliqui a la recerca de solucions al conflicte català.

Iceta sol·licitarà al president deixar la unilateralitat El líder del PSC, Miquel Iceta, demanarà avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que deixi de banda la “unilateralitat”, ja que considera que és una “llosa per trobar una solució” al conflicte català.

tracking