SEGRE

TEMPORAL CONSEQÜÈNCIES

Les fortes pluges a Catalunya i València causen greus afectacions

Busquen un home arrossegat per l’aigua a la Riera de Sant Ferriol, a la Garrotxa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya i València van viure ahir un nou episodi de fortes pluges que, en alguns punts, va assolir intensitat torrencial. Així, fins a les sis de la tarda, els Bombers van atendre 423 incidències, sobretot al Vallès Oriental, Barcelona i el Baix Llobregat. A la capital catalana, l’aigua va obligar a tancar diverses estacions de la xarxa de metro en diferents moments de la jornada i també va complicar el trànsit als accessos i sortides de la ciutat. Així mateix, la circulació de les línies R1 i RG-1 va quedar tallada entre Blanes i Maçanet de la Selva per la caiguda d’un arbre a les vies. Igualment, un despreniment va interrompre el servei de ferrocarril entre Sant Cugat i Terrassa.

D’altra banda, a l’aeroport del Prat hi va haver retards. En paral·lel, rius i torrents van augmentar considerablement el cabal, entre els quals van destacar el riu Ripoll i la Riera de Rubí. De fet, des de la cinc de la tarda d’ahir, es busca un home que va ser arrossegat per la Riera de Sant Ferriol, a la Garrotxa. Igualment, la localitat tarragoinina de Mas de Barberans va quedar incomunicada després de caure-hi un aiguat. També una dona va ser localitzada fora de perill a Benifallet després que el seu vehicle hagués aparegut enfonsat a la zona del Pas de Barca. Un altre conductor sí que va haver de ser rescatat, en aquest cas a la localitat alacantina de Pilar de la Foradada, fronterera amb Múrcia, al veure’s sorprès per una crescuda. Més al nord, a la comarca de la Safor, la pluja va deixar 326,4 litres per metre quadrat a la localitat d’Ador i 230 litres a la Font d’en Carròs.

La Generalitat valenciana va suspendre les classes en nombrosos centres de la zona i diverses carreteres i camins van ser tallats per aigua a la calçada.

tracking