SEGRE

ELECCIONS ANDALUSIA

Sánchez, Casado i Rivera animen la campanya andalusa

Els líders de PSOE, PP i Cs donen suport als respectius candidats a presidir la Junta || Traslladen a Andalusia el debat nacional

El president Pedro Sánchez va donar suport a Díaz a Cadis.

El president Pedro Sánchez va donar suport a Díaz a Cadis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders del PSOE, Pedro Sánchez; del PP, Pablo Casado; i de Ciutadans, Albert Rivera, van elevar ahir, amb la seua presència a Cadis, la intensitat de la campanya electoral andalusa, a la qual van traslladar el debat nacional a més de donar suport als seus respectius candidats a la presidència de la Junta. El president del Govern, Pedro Sánchez, en un míting a Chiclana de la Frontera al costat de la presidenta andalusa i candidata a la reelecció, Susana Díaz, va dir que “el tren de les victòries socialistes té la seua primera parada a Andalusia i, la segona, a les municipals i autonòmiques de maig”. Sánchez va demanar a PP i Cs que donin suport al seu projecte d’apujar a 900 euros el salari mínim (SMI) a partir de l’any que ve i els va advertir que pensa “tirar-ho endavant amb el seu suport o sense”, perquè “un país ric no pot tenir treballadors pobres”. Susana Díaz, que va tornar a insistir en la idea d’una campanya neta davant d’una dreta “rabiosa”, va anunciar que pretén abolir la prostitució que s’exerceix en locals que “tothom sap on són” i en els quals hi ha “nenes i dones”. El líder del PP, Pablo Casado, no ha abandonat Andalusia des que divendres va començar la campanya. Ahir, a Algesires (Cadis), va cridar els andalusos a acabar amb el “règim xantatgista, corrupte i clientelar” de la Junta que presideix Susana Díaz. En la seua intervenció al costat del candidat del PP, Juanma Moreno, Casado va fer referència als aspectes més polèmics dels casos de corrupció a Andalusia, com la despesa en prostíbuls amb les targetes de la societat pública FAFFE.

Al seu torn, El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al president del Govern que convoqui eleccions, va desafiar el PP que doni suport al seu candidat a la Presidència de la Junta, Juan Marín, per “sentit d’Estat”, i li va recordar que ells ho van fer amb Mariano Rajoy perquè no hi hagués terceres eleccions a Espanya al costat del candidat del seu partit, Juan Marín, que va confessar que aspira a liderar el Govern andalús “amb el suport del PP”, va concloure.

tracking