SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

L'exministra de Foment desconeixia els pagaments dels ERO, segons la defensa

L’exministra de Foment Magdalena Álvarez, ahir, a Sevilla.

L’exministra de Foment Magdalena Álvarez, ahir, a Sevilla.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La defensa de l’exconsellera andalusa d’Hisenda i exministra de Foment, la socialista Magdalena Álvarez, va insistir ahir que, durant el judici que es va celebrar a Sevilla contra una vintena d’exalts càrrecs de la Junta per presumptes irregularitats en els ajuts abonats en els ERO, les acusacions “no han acreditat cap prova o element probatori” que permeti afirmar que Álvarez va tenir coneixement del model de gestió dels ajuts investigats, “ni qui gastava ni qui pagava”.

A més, durant la presentació de les conclusions finals, va manifestar que la conselleria d’Hisenda disposava de menys informació sobre la qüestió que el Parlament regional.

En un altre ordre de coses, la societat instrumental de la ministra d’Economia, Nadia Calviño, creada l’any 2000 per comprar casa seua, ha ingressat 245.621,45 euros durant els últims cinc anys. Tanmateix, ha pagat 5.345,50 euros en concepte d’impost de societats, amb la qual cosa la càrrega tributària que ha implicat li ha representat un 2,2 per cent dels ingressos generats, segons va avançar ahir la premsa de Madrid. La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va defensar Calviño i va afirmar que és una “magnífica ministra”.

tracking