SEGRE

Sánchez veu "escurçada" la seua "vocació d'esgotar la legislatura" sense pressupostos

El president del Govern, Pedro Sánchez.

Sánchez veu "escurçada" la seua "vocació d'esgotar la legislatura" sense pressupostosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha reconegut aquest dimarts que, si no aconsegueix tirar endavant els pressupostos de 2019, la seua "vocació d’esgotar la legislatura" es veurà "escurçada". Sánchez s’ha pronunciat així durant la seua intervenció en el fòrum econòmic The Economist, en la que ha afegit que la convocatòria electoral la decidirà "només partint d’un únic objectiu: l’interès general del país" no en benefici del seu partit "ni de res més".

El cap de l’Executiu ha insistit que creu "necessari" aprovar els pressupostos perquè ell va assumir els del Govern del PP, que no eren seus i "continuaven la senda de retallades de l’estat de benestar". Ha assegurat que PP i Ciutadans "no volen saber res" d’aquests pressupostos i que els partits independentistes "estan plantejant unes exigències que no tenen res a veure" i són "impossibles d’assumir per cap Govern" perquè "volen judicialitzar la política". Ha dit que el que està fent el PP és "equivocat" i ha considerat que, probablement fins que no hi hagi unes eleccions i es vegi "si el PP sobreviu al sorpaso, si és que n’hi ha" serà "impossible que arribi a acords" perquè "com estan en campanya permanent són incapaços d’avançar".

Sánchez ha assegurat que "no és convenient per al país" que hi hagi partits "en campanya permanent" i s’ha referit al líder de Ciutadanas, Albert Rivera, a qui, ha dit, "honestament" no coneix. "Hi ha partits que el dia de la moció de censura se’ls va parar el rellotge", ha continuat el president del Govern, qui ha afegit que "tots" els partits haurien de treballar per la "utilitat" de la representació parlamentària que tenen perquè "ha començat una legislatura nova". Ha mostrat així mateix la seua preocupació pels "brots d’ultradreta" que "estem començant a veure" i ha dit que "tenen molt a veure" amb l’"oposició irresponsable" que estan fent PP i Ciutadans. "Els demanaria que facin una reflexió sobre la seua estratègia política", ha asseverat el cap de l’Executiu, per a qui "abandonar la moderació és arriscat i perillós" perquè "encoratgen l’auge ultradretà". "Que moderin el seu discurs per no alimentar aquests brots", ha conclòs.

tracking