SEGRE

May adverteix Espanya que protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar

El president del Govern, Pedro Sánchez, conversa amb la primera ministra britànica, Theresa May.

La qüestió de Gibraltar encara ha de ser abordada pels Estats, segons la Comissió EuropeaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, va advertir aquest dijous que protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar durant les negociacions sobre la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). May, que va conversar ahir a la nit amb el president del Govern espanyol, el socialista Pedro Sánchez, va dir al Parlament britànic que va ser "absolutament clara" amb ell, en traslladar-li que "la sobirania britànica de Gibraltar es protegirà" i que "la futura relació (amb la UE) ha de funcionar per a tota la família del Regne Unit".

"Les negociacions estan ara en un moment crític. Tots els nostres esforços han d’estar centrats en treballar amb els nostres socis europeus per portar aquest procés a la seua conclusió final, en l’interès de tots els nostres pobles," va agregar la cap de Govern.

Espanya, per la seua part, ha demanat garanties que mantindrà l’última paraula en qualsevol negociació futura entorn del "brexit" en la qual hi hagi involucrat Gibraltar.

May va assegurar que preveu continuar parlant amb els líders dels 27 socis comunitaris restants durant els propers dies, a fi de tancar l’acord de sortida i la declaració política sobre la futura relació abans de la cimera extraordinària de diumenge. La mandatària conservadora, que aquest dimecres es va reunir amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, tornarà a Brussel·les dissabte per continuar les negociacions.

tracking