SEGRE

PRESTACIONS SOCIALS

L'OCDE insisteix a retardar l'edat de jubilació més enllà dels 67 anys

Avala la pujada del salari mínim, que s’atansa a la mitjana dels països membres || Montero alerta que el dèficit pujarà fins al 2,4% del PIB si no hi ha pressupostos

El secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, i la ministra d’Economia, Nadia Calviño, ahir.

El secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, i la ministra d’Economia, Nadia Calviño, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’OCDE va instar ahir Espanya a retardar més enllà dels 67 anys l’edat de jubilació, així com també a “endurir” les condicions per poder cobrar la pensió. A l’Estudio Económico España 2018, l’organització liderada pel mexicà Ángel Gurría adverteix de la “pressió” que exercirà sobre els comptes públics el gradual envelliment de la població. Davant d’això, es mostra partidari d’ampliar el temps a tenir en compte en el càlcul de la prestació fins a tota la vida laboral, exigir més anys per cobrar la pensió íntegra i elevar l’edat de retir més enllà dels 67 anys. Igualment, l’OCDE va apostar per fer compatible cobrar pensió i salari, eliminant les penalitzacions per als jubilats que continuïn treballant. Així mateix, va assenyalar la necessitat de promoure els plans de pensions d’empresa. Gurría també va avalar la pujada del salari mínim interprofessional plantejada per la Moncloa ja que, d’aquesta manera, l’SMI de l’Estat s’aproximarà al mitjana dels països de l’OCDE “pel que fa al percentatge que representa el mínim respecte dels salaris mitjana”.

Per la seua part, la ministra d’Economia, Nadia Calviño, va insistir que el Govern socialista buscarà el màxim consens en la reforma del sistema públic de pensions i va assenyalar el Pacte de Toledo com l’espai de diàleg per aconseguir aquest gran acord d’Estat. A més, va defensar que la sostenibilitat a llarg termini del sistema de pensions s’ha de mirar “en conjunt” i que “no és lògic” centrar-se en “un sol element”.

D’altra banda, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va insistir ahir en la necessitat d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat. Altrament, va alertar que el dèficit el 2019 es podria disparar al 2,4% del PIB. En la mateixa línia, la mateixa Calviño va destacar que les últimes avaluacions dels organismes internacionals són “útils” i donen “ànims” a l’Executiu per tirar endavant els comptes. Tot i aquestes declaracions, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va instar el president del Gabinet central, Pedro Sánchez, a “deixar de fer el ridícul” davant de la Comissió Europea i que presenti un projecte pressupostari per a l’any que ve que compleixi realment amb l’objectiu de dèficit.

tracking